• Novinky, aktuality

            • Školský časopis P H O E N I X

            • Máme skutočne šikovných žiakov !

              O tom, že na našej škole máme veľa talentovaných a šikovných žiakov už dávno vieme. Podarilo sa nám vytvoriť tím mladých žurnalistov, ktorí sa s veľkým odhodlaním pustili do tvorby prvého čísla školského časopisu Phoenix. Odhalili sme talenty, vyšlo na povrch to, čo je niekedy skryté.

              Obrovský tvorivý potenciál prejavila Danielka Strihanová – šéfredaktorka a grafička nášho časopisu, ktorá jeho tvorbe venovala neuveriteľne veľké množstvo svojho voľného času. Ďalšími pomocníkmi boli Lukáš Mužík, Ema Belánová, Patrícia Geynesová, Viktória Dányiová.

              Prečo časopis? Vidím v tejto práci možnosť realizácie sa žiakov práve v tých oblastiach, o ktorých ani netušili, že by mohli byť úspešní a prospešní. Páči sa nám aj v tlačenej podobe šíriť dobré meno našej školy.

              Verím, že v druhom čísle nášho PHOENIX-a si nájde každý čitateľ niečo, čo ho osloví.

              Ešte raz ďakujem mojim šikovným novinárom za skvelú prácu.

              Mgr. Viera Sofia Andrassy

              Tu si môžete pozrieť náš školský časopis. Príjemné čítanie ...

              Phoenix_cislo1.pdf

            • Workshop v SPACE: Ako začať s podnikaním?

            • Žiaci štvrtého ročníka navštívili Centrum práce s mládežou - S P A C E Revúca, kde si pre nich pripravili workshop - Ako začať s podnikaním?

              Workshop bol vyskladaný prakticky, postavený na osobnom príbehu určený práve žiakom končiacich ročníkov strednej školy. Žiaci sa aktívne zapájali, vytvorili dva tímy a spoločne pracovali na zadaných úlohách. Obohatili sa o nové vedomosti. Odchádzali inšpirovaní a motivovaní. 

              Ďakujeme SPACE centrum Revúca za ponúknutý workshop a zmysluplne strávený čas pre našich žiakov. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

              Mgr. Gabriela Dojčárová

               

               

            • Deň narcisov 2024

            • Milí rodičia a priatelia našej školy,
               

              Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov aj vďaka známej zbierke Deň narcisov, ktorá sa bude konať i prostredníctvom dobrovoľníkov z našej školy už tento štvrtok - 18. apríla 2024. V tento deň, pripnutím kvietku narcisu, môžeme vyjadriť spolupatričnosť onkologickým pacientom a dobrovoľne ich finančne podporiť.

              Viac o možnostiach prispenia ako i konkrétnej pomoci onkologickým pacientom, ktoré realizuje Liga proti rakovine nájdete na www.dennarcisov.sk

              Na Slovensku ich totiž ročne pribúda približne 40 000 a každý z nás pozná niekoho, koho zasiahlo toto náročné ochorenie.

              Liga proti rakovine Vás srdečne pozýva na bezplatné preventívno-edukačné aktivity, kde môžete získať užitočné a praktické informácie k prevencii onkologických ochorení.

              Prevencia je krok ku zdraviu, nájdite si i Vy chvíľku času a navštívte preventívny stánok 18. apríla na Deň narcisov v čase od 12:00 do 18:00 v mestách

              Bratislava  - OC Nivy,Eurovea, Avion, Vivo

              Košice – OC Aupark,

              Martin – OC Galéria

              Banská Bystrica – OC Európa

               

              Ďakujeme, za vašu spolupatričnosť a podporu.

            • Olympiáda ľudských práv

            • Denne počúvame o ľudských právach a ich dodržiavaní a niekedy sa zdá, že už nie je čo povedať....

              Naopak, často sa stretávame s ich porušovaním a pýtame sa : „Ako je to možné v dnešnej dobe?“

              Mnohí si zrejme neuvedomujú, že okrem práv majú aj svoje povinnosti a zodpovednosť voči iným, a že práva majú nie len oni, ale i ostatní ľudia, a preto je dôležité k takýmto otázkam pristupovať citlivo a zodpovedne.

              Dnešní mladí ľudia sú veľmi vnímaví v tejto oblasti a mnohí chcú byť skutočne zodpovednými občanmi. Preto naša škola venuje tejto oblasti zvýšenú pozornosť a vedie mladých ľudí k hlbšiemu porozumeniu.

              Vrcholným podujatím týchto aktivít, kde si študenti môžu overiť svoje vedomosti, je každoročne Olympiáda ľudských práv.

              Tentokrát sa školské kolo uskutočnilo dňa 12.4.2024.

              Najúspešnejšími súťažiacimi sa stali:

              1.miesto - Ema Rusnáková, Daniela Strihanová

              2.miesto - Radim Bednárik, Lukáš Mužík

              3.miesto - Petra Demeová

              Študenti boli odmenení cenami. Za krásne knihy ďakujeme pani Zlatici Rusovej, autorke rómskej beletrie a za zaujímavé darčekové predmety Mestskému kultúrnemu stredisku v Revúcej.

              Mgr. Gabriela Čellárová

              Mgr. Viera Sofia Andrássy

              Mgr. Andrea Toporová

              Ing. Dana Vikorová

              Mgr. Gabriela Dojčárová

            • Darčekové koše v podaní našich maturantov

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Darčekové koše .

              Naši maturanti vytvorili takéto darčekové koše počas praktickej maturitnej skúšky. Každý žiak vytváral darčekový kôš podľa zadania na jednotlivé témy.

              Prajeme vám príjemné pozeranie fotografií a maturantom želáme veľa štastia pri ústnej maturitnej skúške. 

            • Súťaž z tovaroznalectva

            • Dňa 25. marca 2024 sa uskutočnila súťaž z tovaroznalectva, ktorej sa zúčastnilo 15 žiakov zo študijného odboru obchodný pracovník. Každý súťažiaci žiak prezentoval tému z konkrétnej tovaroznaleckej oblasti spracovanú a pripravenú do prezentácie, ktorú predstavil pred hodnotiacou komisiou.

              Prvé miesto získal Štefan Šramko, žiak IV. C triedy. Druhé miesto získala Michaela Čuporiová, žiačka IV. C triedy. Tretie miesto získal Juraj Rusňák, žiak III.C triedy. 

              Víťazom blahoželáme !

              Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za účasť !

              Ing. Ingrid Turčányiová, Ing. Ingrid Dojčárová

            • Náš „ DEŇ SMOOTHIE“

            • Vo štvrtok 21. marca 2024 II.C trieda pripravila v ich učebni zdravé raňajky. Na prvej vyučovacej hodine pripravovali tri druhy ovocno-zeleninových smoothie. Prvá skupina  pripravovala a následne ponúkala červené smoothie, kde dominovala čerstvá cvikla, druhá skupina pridala mrkvu a pomaranč a tretia skupina zelené listy čerstvého špenátu. Spoločným základom do zdravého nápoja boli jablká, citróny, zázvor, škorica, med a samozrejme voda.

              Pripravené nápoje žiaci ponúkali všetkým zúčastneným učiteľom a žiakom. Ďakujem ešte raz za aktivitu žiakom II.C študijného odboru OBCHODNÝ PRACOVNÍK.

              Ing. Ingrid Dojčárová

            • ĎALŠIE ÚSPEŠNÉ VZDELÁVANIE FINANČNEJ AKADÉMIE - PARTNERS GROUP SK

            • Po krátkej dobe sa odborníci zo spoločnosti Partners Group SK opäť vrátili na našu školu, aby študentom odovzdali niekoľko cenných skúseností z praxe.

              Finančné vzdelávanie by malo byť legitímnou súčasťou štúdia na základných a stredných školách. Preto sme vďační, že sme sa mohli do tohto vzdelávacieho projektu zapojiť.

              Spoločnosť Partners Group SK na projekte dlhodobo spolupracuje a formou praktických poznatkov prispieva k zvyšovaniu finančnej gramotnosti mladých ľudí. Vzdelávací projekt Finančnej akadémie pre študentov realizuje už od roku 2009. Do projektu, ktorý je pre školy úplne bezplatný, sa zapájajú študenti tretieho a štvrtého ročníka. 

              Finančná gramotnosť je pojem, ktorý hovorí o všeobecných znalostiach a vedomostiach ľudí v oblasti financií, ako aj o schopnosti ľudí rozumieť a vedieť sa efektívne rozhodovať pri správe svojich peňazí a finančných aktív.

              Našim cieľom bolo poskytnúť žiakom vzdelávacie aktivity na zvyšovanie ich finančnej gramotnosti. Preto sme radi, že sa mohol aj na našej škole realizovať vzdelávací cyklus - Finančná akadémia, ktorá sa zameriava na mladých ľudí, aby sa so základmi efektívneho finančného hospodárenia oboznámili ešte predtým, ako dostanú prvú výplatu.  

              Veľmi nás teší, že sa nám na našej škole podarili uskutočniť odborné prednášky zastrešené Nadáciou PARTNERS. 

              Školiteľmi lekcií boli odborníci na financie zo spoločnosti PARTNERS GROUP SK.

              Veríme, že informácie, ktoré žiaci získali počas týchto lekcií budú pre nich veľkým prínosom a pomôžu im orientovať sa vo svete peňazí.

              Ďakujeme spoločnosti Partners Group SK a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.  

              Mgr. Gabriela Dojčárová

            • Seminár zameraný na kritické myslenie a mediálnu gramotnosť

            • Pre našich žiakov sme zorganizovali prednášku zameranú na tému kritického myslenia a mediálnej gramotnosti.

              Kritické myslenie je v dnešnom svete plnom dezinformácií nevyhnutnou zručnosťou a my veríme, že je dôležité naučiť mladých ľudí odhaľovať hoaxy, vyhodnocovať dôveryhodnosť médií a rozvíjať ich schopnosť odhaliť argumentačné chyby alebo manipulatívne techniky.

              Seminár sa zameriaval na kritické myslenie a mediálnu gramotnosť medzi mladými ľuďmi. Tieto zručnosti sú v dnešnej informačnej dobe nesmierne dôležité. Študenti sa interaktívnym spôsobom učili, ako overovať správy na sociálnych sieťach a ako rozpoznať nepravdivé informácie. Seminár viedol lektor zo Slovenskej debatnej asociácie, kde sa už 25 rokov zameriavajú práve na rozvoj kritického myslenia a občianskej angažovanosti mladých ľudí.

              Ďakujeme lektorovi zo Slovenskej debatnej asociácie pánovi Richardovi Vaškovi za spoluprácu, za čas, ktorý venoval našim žiakom a hlavne za informácie, podnety a praktické aktivity, ktoré veríme našim žiakom pomôžu kriticky myslieť a rozvíjať ich mediálnu gramotnosť.

              Mgr. Gabriela Dojčárová

            • Vzdelávací cyklus Finančná akadémia pokračuje

            • Našim cieľom je poskytnúť žiakom vzdelávacie aktivity na zvyšovanie úrovne ich finančnej gramotnosti. V tomto období prebieha na našej škole vzdelávací cyklus Finančná akadémia, ktorá sa zameriava na mladých ľudí, aby sa so základmi efektívneho finančného hospodárenia oboznámili ešte predtým, ako dostanú prvú výplatu. 

              Finančná gramotnosť je pojem, ktorý hovorí o všeobecných znalostiach a vedomostiach ľudí v oblasti financií, ako aj o schopnosti ľudí rozumieť a vedieť sa efektívne rozhodovať pri správe svojich peňazí a finančných aktív.

              Dnes takmer každý z nás využíva finančné produkty a služby. Všetci máme účet v banke, debetnú či kreditnú kartu.

              Finančnú gramotnosť môžeme charakterizovať ako súbor finančných vedomostí, zručností a skúseností s efektívnym riadením vlastných finančných prostriedkov, ako i schopnosť celoživotne zabezpečiť seba a svoju rodinu. Len dostatok informácií a schopnosť pretaviť ich do správnych finančných rozhodnutí je predpokladom prosperity a finančne stabilnej budúcnosti jednotlivcov, ale aj celej spoločnosti.

              Preto veríme, že pre žiakov bude vzdelávací cyklus Finančná akadémia prínosom aj v tejto oblasti.

              Školiteľmi lekcií sú odborníci na financie zo spoločnosti PARTNERS GROUP SK

              Ďakujeme za spoluprácu Nadácii PARTNERS.

              Mgr. Gabriela Dojčárová

            • Finančná akadémia v našej škole

            • Vzdelávací cyklus Finančná akadémia je určený pre študentov maturitných ročníkov a jeho cieľom je viesť mladých ľudí k väčšej finančnej zodpovednosti. Séria prednášok je úspešne realizovaná už niekoľko rokov, čo je dôkazom, že mladí ľudia majú záujem dozvedieť sa, ako správne pracovať s peniazmi. Zaujímavou cestou dostávajú návod, ako robiť správne finančné rozhodnutia ešte skôr, ako dostanú do rúk svoju prvú výplatu.

              Sme veľmi radi, že sa nám na našej škole podarilo uskutočniť odbornú prednášku zastrešenú Nadáciou PARTNERS. 

              Finančná akadémia je interaktívna forma vzdelávania, umožňujúca študentom otestovať si svoje finančné rozhodnutia na konkrétnych modelových situáciách.

              Lekcie Finančnej akadémie mapujú sektory finančného trhu a prinášajú študentom odborné základy vychádzajúce z Národného štandardu finančnej gramotnosti, ako aj praktické a užitočné informácie. Odbornými garantmi a školiteľmi lekcií sú odborníci na financie zo spoločnosti PARTNERS GROUP SK.

              Chceme sa veľmi pekne poďakovať za možnosť zapojiť našich žiakov do vzdelávania určeného pre rozvoj finančnej gramotnosti. 

              Veríme, že informácie, ktoré žiaci získali počas týchto lekcií budú pre nich veľkým prínosom a pomôžu im orientovať sa vo svete peňazí. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

              Mgr. Gabriela Dojčárová

            • Oznam - školská jedáleň

            • ​​Sme tu opäť po určitom čase a po zmene vedenia školskej jedálne.
              Takto varíme v našej školskej kuchyni - príďte ochutnať !!!

              CENA: 4,20  za obed, rozvoz v Ra 0,20 € a mimo RA 0,30 € za km, balné 0,20 €.
              Prihlásiť sa môžete deň dopredu do 14:00 hod, odhlásiť sa v daný deň do 8:00 hod.
              Samozrejme, ste vítaní aj v našej školskej jedálni. Tešíme sa na vás !

              Kontakt: 0915 930 273
              Vedúca školskej jedálne: Terenová Iveta 
              Email: strava@ssos-ra.sk

            • Oznam - školská kuchyňa

            • Oznamujeme stravníkom školskej kuchyne, že prihlášku na obed je stravník povinný nahlásiť deň vopred, a to do 14:00 hod.

              Odhlásiť sa z obedu je možné v deň odberu stravy do 8:00 hod.

              vedúca ŠJ - Iveta Terenová

            • Takto varíme v našej školskej kuchyni - príďte ochutnať

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Takto varíme v našej školskej kuchyni.

              CENA: 4,20 za obed, rozvoz v Ra 0,20 centov a mimo RA 0,30 centov za km, balné 0,20 centov.

              Prihlásiť sa môžete deň dopredu, alebo nasledujúci deň do 8.00 hod. Kontakt: 0915 930 273

              Samozrejme ste vítaní aj v našej školskej jedálni. Môžete sa u nás najesť, prípadne si obed vziať aj vo vlastných obedároch domov.

              Tešíme sa na vás !

            • Revúcke guľky - guľky SSOŠ získali CERTIFIKÁT - Regionálny produkt Gemer-Malohont

            • Dňa 28. januára 2023 sa v Dome Osvety v Rimavskej Sobote konalo slávnostné odovzdávanie certifikátov novým držiteľom značky Regionálny produkt Gemer-Malohont. Slávnostný akt bol súčasťou folklórneho programu Fašiangy v Dome osvety, ktorý organizovalo Gemersko - malohontské osvetové stredisko v Rimavskej Sobote. Celý večer sa niesol vo folklórnom duchu, o príjemnú atmosféru sa postarali folkloristi, heligónkari, aj ženské spevácke skupiny z Malohontu. Súčasťou prezentácie ocenených výrobkov, ale aj samotných autorov sa konala ochutnávka produktov, ktoré získali certifikát. Naša škola prítomným ponúkla “Revúcke guľky”, ktoré mali obrovský úspech. Zároveň sme ponúkli prítomným aj služby našich žiakov, ktorí nalievali víno, ponúkali syrové výrobky, koláče a muránske buchty. Región Gemer-Malohont má už 64 regionálnych produktov a je jedným z najúspešnejších regionálnych značení na Slovensku.

            • Vaše vlasy, naša starostlivosť

            • Príďte sa ostrihať do najlacnejšieho kaderníctva v Revúcej !

              Kaderníctvo SSOŠ Vám ponúka možnosť sa prísť štýlovo a elegantne ostrihať. Striháme vlasy na sucho aj mokro, farbíme vlasy, urobíme Vám aj melír, či poradíme účes. Potrebujete elegantný účes na slávnostnú príležitosť? Ani to nie je pre nás problém. Striháme ženy, aj mužov, či deti.  Dovolíme si tvrdiť, že sme lacné kaderníctvo a svedčí o tom aj náš cenník. To, že sme lacné kaderníctvo, však nič nemení na tom, že ponúkame kvalitné služby, za ktoré nás naši zákazníci odmeňujú pozitívnymi recenziami.

              Uvítame Vás vždy pozitívne naladení, každý deň od pondelka do piatku v čase od 8:00 do 13:30 hod (posledný zákazník o 13:30 hod).  V našom kaderníctve sa vždy snažíme vyjsť našim zákazníkom v ústrety.

              Príďte sa k nám ostrihať za prijateľné ceny, radi Vás ostriháme, alebo poradíme ohľadom Vašich vlasov. Navštívte nás v budove Súkromnej strednej odbornej školy v Revúcej už dnes! V prípade záujmu ponúkame možnosť sa objednať a to na t. č. 0905 347 343.

            • Deň otvorených dverí 2024

            • Dňa 8.2.2024 sa v našej škole uskutočnil Deň otvorených dverí, počas ktorého mali žiaci základných škôl, ich vyučujúci i rodičia žiakov, možnosť prehliadnuť si priestory školy, oboznámiť sa s odbormi, ktoré škola ponúka, vypočuť si zážitky a skúsenosti žiakov aj vyučujúcich.

              Počas prehliadky školy sa mohli mladí záujemcovia oboznámiť s ukážkami prác žiakov, ale aj vyskúšať si rôzne aktivity. Mali možnosť namiešať si vlastný nealko drink, ozdobovať medovníky, modelovať ozdoby z marcipánovej hmoty, vyskúšať si balenie tovaru, či strihanie vlasov. Dokonca niektorí odvážlivci využili možnosť dať sa v našom kaderníctve ostrihať zdarma a boli veľmi spokojní. Okrem toho, škola bola plná všelijakých dobrôt, a tak si návštevníci mohli pochutnať na rôznych drobných chuťovkách, na rôznych koláčikoch a zákuskoch aj na rozmanitých  nápojoch. Zaujímavou pre žiakov bola aj návšteva učebne anglického jazyka, či informatiky.

              Veríme, že všetci odchádzali spokojní a dostali odpovede na všetky otázky.

              Niektorí žiaci nám prezradili, že už sa tešia na september a veria, že budú u nás môcť študovať. Záujem bol o všetky naše odbory - obchodný pracovník, cukrár, hostinský/ kuchár + čašník/, kaderník, ale aj o praktické práce.  Dokonca mnohí sa zaujímali aj o naše nadstavbové odbory - spoločné stravovanie / podnikanie v remeslách a službách.

              Tohto krásneho a zaujímavého dňa sa zúčastnila väčšina základných škôl z nášho okresu.

              Ďakujeme za návštevu !

               

              Mgr. Gabriela Čellárová

              Mgr. Gabriela Dojčárová

              Foto: Bc. Tomáš Vikor