• Novinky, aktuality

            • Opatrenia súvisiace so šírením koronavírusu COVID-19

            • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy.

              Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že zdravotný stav nevyžaduje komunikáciu s lekárom, pri opätovnom nástupe žiaka do školy sa žiak preukáže prehlásením o bezinfekčnosti podpísaným zákonným zástupcom/plnoletým žiakom.

               

              Žiaci sú povinní odovzdať vyhlásenie o bezinfekčnosti pri prvom nástupe do školy. Bez tohto potvrdenia nie je možné, aby sa žiak zúčastňoval vyučovania. 

              Dotaznik_a_Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_alebo_plnoleteho_ziaka.doc

              Po každom prerušení dochádzky žiaka do strednej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá žiak písomné vyhlásenie o tom, že neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.

              Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_alebo_plnoleteho_ziaka.doc

              Často kladené otázky

               

              Otázka:

              Akú maximálnu teplotu môže mať žiak a zamestnanec školy pri vstupe do budovy školy?

              Odpoveď:

              Fyziologická teplota človeka je 37 +/- 0,2 st.C. Ak je vstupujúcemu do budovy nameraná telesná teplota pri prvom meraní medzi 37-37,5 st.C, meranie sa zopakuje po 5 minútach pokoja. Ak je pri druhom meraní nameraná telesná teplota viac ako 37-37,5 st. C, zopakovať ešte raz 3. meranie po ďalších piatich minútach, ak bude stále telesná teplota viac ako 37,2 st.C,, nebude mu umožnenézúčastniť sa vyučovania. Ak je prítomný pri vstupe do školy zákonný zástupca, dieťaťu nebude umožnený vstup do budovy školy. Ak nie je pri meraní teploty prítomný zákonný zástupca, dieťa si nasadí rúško, bude izolované v izolačnej miestnosti a bezodkladne bude kontaktovaný zákonný zástupca, ktorý si dieťa bezodkladne vyzdvihne.

              Rovnaké pravidlo odporúčam uplatniť aj pri vstupe do materskej školy.

               

              Otázka:

              Do školy bude vstupovať cez jeden vstup približne 75 žiakov v priebehu 30 minút. Je potrebné čakať reálne 5 minút? Môžeme kontrolné meranie vykonať aj skôr?

              Odpoveď:

              Nie je problém poprosiť vstupujúceho, aby počkal „bokom“ tých 5 minút, odporúčam v pokoji. Zatiaľ do školy vstupujú ostatní žiaci, ktorým sa meria teplota. Po uplynutí 5. min. sa zopakuje meranie čakajúcemu žiakovi, ktorému bola pri prvom meraní nameraná vyššia teplota. Ďalší postup je uvedený vyššie.

               

              Otázka:

              Po koľkých dňoch resp. za akých podmienok môže dieťa, ktoré neprešlo cez ranný zdravotný filter resp. počas dňa muselo byť izolované v izolačnej miestnosti nastúpiť späť do školy? Vzťahuje sa rovnaký postup na zvýšenú teplotu ako aj na ostatné príznaky alebo sa bude postupovať rôzne (napr. jednému dieťaťu odmeriame 37,8*C a druhé dieťa bude mať hnačku)?

              Odpoveď:

              Dieťa, ktorému nebolo umožnené vstúpiť do budovy školy z dôvodu vyššej telesnej teploty ako 37,2 st. C (aj po troch meraniach ), alebo bolo umiestnené v izolačnej miestnostibezodkladne si nasadí rúšku, je izolované v izolačnej miestnosti školy, škola bezodkladne kontaktuje zákonného zástupcu, ktorý dieťa bezodkladne vyzdvihne. V daný deň odchádza do domáceho ošetrenia. V žiadnom prípade nie je odoslaný na vyšetrenie k všeobecnému lekárovi pre deti a dorast. Rodič doma postupuje štandardne. Ak dieťa počas dňa v domácom prostredí nevykazuje iné známky ochorenia (nielen príznaky Covid-19, ale aj iné príznaky), telesná teplota klesla, nie je potrebná ďalšia izolácia a dieťa môže ísť na druhý deň opäť do školy, kde sa štandardne ráno opäť vykoná meranie telesnej teploty pri vstupe do budovy školy.

              Ak dieťa počas dňa vykazuje v domácom prostredí akékoľvek príznaky ochorenia, zákonný zástupca zabezpečuje starostlivosť o dieťa obvyklým spôsobom. Ak ide o ľahké príznaky, ktoré dokáže zvládnuť bez pomoci lekára, nechá dieťa doma do ústupu príznakov. Ak neprítomnosť dieťaťa v škole trvá 3 dni a menej, po upravení zdravotného stavu prichádza dieťa do školy a pri nástupe predkladá Prehlásenie o bezinfekčnosti podpísané rodičom. (Vzhľadom na ľahké ťažkosti lekára nepotreboval, nie je potrebné Potvrdenie o chorobe podpísané lekárom.) Ak je zdravotný stav dieťaťa taký, že je potrebná rada, prípadne vyšetrenie dieťaťa, rodič kontaktuje lekára všeobecnej starostlivosti o deti telefonicky, mailom, alebo iným dištančným spôsobom a ďalej postupuje podľa jeho pokynov.

              Ak dieťa nepríde do školy 3 po sebe nasledujúce dni, príde 4. deň, rodič predkladá pri nástupe len Prehlásenie o bezinfekčnosti (Príloha č.2) podpísané rodičom. Pri minimálnych príznakoch počas troch dní, nie je vždy potrebná návšteva lekára, mierne príznaky ustúpia spontánne a nie je potrebný zásah lekára.

              Ak dieťa nepríde do školy z dôvodu ochorenia trvajúceho viac ako 3 po sebe nasledujúce dni a ochorenie vyžadovalo návštevu lekára, rodič pri opätovnom nástupe dieťaťa do školy predloží Potvrdenie o chorobe, vystavené príslušným lekárom.

              Lekár sa NIKDY nevyjadruje k zdravotnému stavu dieťaťa v zmysle vystavenia potvrdenia, že dieťa je zdravé a ani sa nevyjadruje k spôsobilosti navštevovať kolektívne zariadenie.

              Pri potrebe vyšetrenia dieťaťa lekárom, je potrebné rešpektovať Metodické usmernenie pre prácu v ambulancii VLDD vydané MZ SR. Podľa tohto usmernenia sa v ambulancii vyšetrujú deti po telefonickom (mailovom, alebo inom dištančnom) dohovore s lekárom, ak to vyžaduje ich zdravotný stav (nie dieťa, ktorému bola pri vstupe do školy nameraná telesná teplota vyššia ako 37,2 st.C).

               

              Otázka:

              Čo môžeme považovať za "iné príznaky akútnej infekcie dýchacích ciest?

              Odpoveď:

              Pod „iným príznakom ochorenia dýchacích ciest“ sa rozumie – začervenané, zapálené oči s výtokom, upchatý nos so sťaženým dýchaním nosom, hustý skalený, zafarbený (žltý, zelený) výtok z nosa (nádcha), bolesť uší, výtok z uší, oslabený sluch, suchý dusivý kašeľ, vlhký produktívny kašeľ. Možnosť použiť príznaky uvedené v materiály: Prehlásenie zákonného zástupcu o zdravotnom stave dieťaťa pre materskú školu.

               

              Otázka:

              Ak máme v škole súrodeneckú dvojicu navštevujúcu rôzne ročníky a jedno z detí neprejde ranným zdravotným filtrom resp. bude počas dňa izolované, aké podmienky platia pre druhé dieťa žijúce s ním v spoločnej domácnosti?

              Odpoveď:

              Usmernenie sa týka vždy konkrétnej osoby. Každú posudzujeme osobitne. Nevzťahuje sa aj na súrodenca. Vyššie uvedená odpoveď je správna.

               

              Otázka:

              Ako má prebiehať prakticky ranný filter v červenej fáze s meraním telesnej teploty vstupujúcich do školy v prípade nepriaznivého počasia?

              Nemôžeme nechať deti v daždi, snežení alebo vetre čakať pred školou. Je pochopiteľné, ak budeme merať telesnú teplou vstupujúcim, budú sa žiaci pred školou kumulovať.

              Odpoveď:

              Odporúčame vykonávať ranný filter až vo vnútorných priestoroch školy – v mieste priestorovo umožňujúcom ho vykonať, čo najbližšie k vchodu do školy, ideálne v priestore pred šatňami, event. pri vstupe na chodbu s triedami – ( z epidemiologického hľadiska je to možné, žiak sa síce stretne s inými žiakmi, doba, za ktorú bude s nimi v kontakte je však vo väčšine prípadov kratšia ako 15 min. a vzdialenosť medzi dvoma žiakmi je väčšia ako 2 m).

               

              Otázka:

              Ako sa má zachovať škola v prípade, že žiak prichádza do školy bez sprievodu rodiča, a nespĺňa kritéria ranného filtra? Máme ho otočiť a nechať ho samého odísť domov?

              Odpoveď:

              V tomto prípade odporúčame požiadať žiaka, aby si nasadil rúško, a umiestniť ho v izolačnej miestnosti (je zriadená v každej škole pre prípad, že sa u žiaka počas vyučovania objavia príznakmi Covid-19) a bezodkladne sa kontaktuje zákonný zástupca dieťaťa, je informovaný o tom, že dieťa nespĺňa kritériá ranného filtra. Rodič si musí dieťa následne bezodkladne vyzdvihnúť a ďalej sa postupuje podľa usmernení tohto dokumentu.

          • Otvorenie nového školského roka 2020/2021
            • Otvorenie nového školského roka 2020/2021

            • Oznamujeme žiakom školy a ich rodičom, že otvorenie školského roka 2020/2021 sa bude konať

              2. septembra 2020 (streda) o 7:45 v budove školy.

              Zároveň upozorňujeme, že platia nové podmienky pre organizáciu vyučovania, ktoré nájdete na webovej stránke https://www.minedu.sk/24910-sk/stredne-skoly/

              Vstup do budovy je povolený len s ochranným rúškom. Žiaci sú ďalej povinní odovzdať vyhlásenie o bezinfekčnosti, ktoré nájdete na uvedenej webovej adrese v prílohe č. 4 a 5. Vyhlásenie musí byť v prípade neplnoletosti žiaka podpísané zákonným zástupcom. 

               

            • Výberové konanie - školský špeciálny pedagóg

            •  

              FEVE s. r. o., Železničná 2, 050 01 Revúca

               

              Na základe zmluvy č.  2020_MPC_NP_PoP2_SŠ_014 o vzájomnej spolupráci pri implementácii projektových aktivít v rámci národného projektu „Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov II“ uzatvorenej na základe § 269 ods. 2 zákona č. 513/ 1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov vyhlasuje výberové konanie na obsadenie funkcie:

               

              Školský špeciálny pedagóg Súkromnej strednej  odbornej školy,

              Železničná 2, Revúca

               

              Požadované kvalifikačné predpoklady a požiadavky:

              - kvalifikačné predpoklady a osobitné kvalifikačné požiadavky v zmysle vyhlášky č. 437/2009 Z. z., ktorou sa ustanovujú kvalifikačné predpoklady a osobitné kvalifikačné požiadavky pre jednotlivé kategórie pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov

               

              - najmenej 2 roky pedagogickej činnosti

              - osobnostné a morálne predpoklady, občianska bezúhonnosť

              - zdravotná spôsobilosť

              - ovládanie štátneho jazyka

               

              Zoznam požadovaných dokladov:

              - prihláška do výberového konania

              - overené kópie dokladov o vzdelaní a absolvovaní  

              - štruktúrovaný profesijný životopis

              - potvrdenie o dĺžke pedagogickej činnosti (najmenej 2 roky)

              - potvrdenie o bezúhonnosti (výpis z registra trestov nie starší ako 3 mesiace)

              - lekárske potvrdenie o pracovnej spôsobilosti

              - písomný súhlas uchádzača so spracovaním jeho osobných údajov na účely výberového konania v zmysle zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov

               

              Prihlášku a požadované doklady do výberového konania je potrebné doručiť

              do 26. 8.  2020

              na adresu FEVE s. r. o., Železničná 2, 050 01 Revúca v zalepenej obálke s uvedením adresy odosielateľa a s označením „výberové konanie – Súkromná stredná odborná škola Revúca – NEOTVÁRAŤ.“

              Vyhlasovateľ výberového konania si vyhradzuje právo nezaradiť do výberového konania uchádzačov, ktorí nespĺňajú požadované podmienky. Prihlášky zaslané po termíne sa do výberového konania nezaradia. Rozhodujúci je dátum podania na poštovej pečiatke.

               

              V Revúcej 21. 8. 2020                                                                                           Ing. Viera Badínová

                                                                                                                                                     konateľka