• Novinky, aktuality

            • Adventná nálada v škole

            • Dvere kancelárií a tried našej školy sú odeté do predvianočnej nálady. Krásne vence vytvorili p. učiteľka Ing. Ingrid Dojčárová a p. MOV Bc. Dana Vrbjarová spolu zo žiakmi odboru praktická žena. 

            •   Medzinárodný deň tolerancie

            •                                              

              V rámci Medzinárodného dňa tolerancie a Svetového dňa detí, ktoré si každoročne pripomíname, sme 16. 11. 2021 a 20.11.2021 v našej škole pre žiakov prvých ročníkov pripravili v spolupráci s asistentom pedagóga  Mgr. Pavlom Kudlákom aktivity  zamerané na upevnenie sebaovládania v rôznych životných situáciách z názvom ,,Aj ja sem patrím“. Aktivity - otvorené rozhovory a dotazníky - boli zamerané na pomoc žiakom rómskeho pôvodu a na žiakov zo slabších sociálnych pomerov.  

              V slovnej hre s názvom ,,Každý má právo na život“ sme upriamili pozornosť  na to, ako prekonať prekážky, ako sa vyrovnať s neúspechom a nevzdať sa vzdelania. Upozorňovali sme ich na predchádzanie všetkých foriem násilia, intolerancie, diskriminácie, rasizmu, antisemitizmu a xenofóbie. Týmto ich chceme priviesť k správnemu postoju ku všetkých ľudom bez ohľadu na rasu a náboženstvo.

              Mladí ľudia vo všeobecnosti vedia, že v prípade krízovej situácie nie je hanbou vyhľadať pomoc a neboja sa rozprávať o svojich ťažkostiach. Žiaci mali snahu rozvetvovať diskusiu a otvorene rozprávať o svojich problémoch, na ktoré sme sa snažili priamo odpovedať. Záverom sme sa zhodli, že tolerancia a vzájomný rešpekt je základom spolunažívania a neoddeliteľnou súčasťou je aj   komunikácia medzi žiakom a vyučujúcim.

              Mgr.  Viera Simanová, sociálna pedagogička

            • POMÁHAME SI NAVZÁJOM

            • POMÁHAME SI NAVZÁJOM

               

              V našej škole sme rozbehli akciu  s názvom ,,Pomáhame si navzájom“, ktorá bude trvať do 10. decembra 2021. Pracovníci školy darovali trvanlivé potraviny a hygienické potreby, ktoré následne budú rozdelené a darované do rodín našich žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia.

              Za každú darovanú maličkosť zo srdca ĎAKUJEME.

              V piatok, 10. 12. 2021, pani riaditeľka Mgr. Ľuboslava Lacjaková s hlavnou majsterkou Mgr. Annou Opielovou a so sociálnou padagogičkou Mgr. Vierou Simanovou odovzdali trom žiačkam balíčky s pomocou. Tešiť sa z darovaných potravín a kozmetických potrieb môže Timea Mušková, Patrícia Bartošová a Eleanóra Pušková.

            • Prinášame radosť seniorom

            • Naši žiaci III.C triedy, Magdaléna Enická, Kristína Faťunová a Tomáš Jobbágy, spolu s pani riadieľkou Mgr. Ľuboslavou Lacjakovou a učiteľkami Ing. Ingrid Dojčárovou a Bc. Danou Vrbjarovou, odovzdali zariadeniu opatrovateľskej služby Cilka v Revúcej vianočnú výzdobu - štylizované vianočné stromčeky a adventný veniec. Prajeme našim seniorom hlavne zdravie a krásne, požehnané Vianoce.