• Novinky, aktuality

            • DEŇ ZEME 22. 4. 2022

            • 22. 4. už roky oslavujeme Deň Zeme. Zeme, ktorú my, ľudia, príliš zaťažujeme a ničíme. Jeden deň v roku na jej záchranu určite nepostačí, ale je to viac, ako nič. Preto sa ambasádori EPAS a žiaci SSOŠ v Revúcej spolu s učiteľmi rozhodli tento deň osláviť s úctou k Zemi a trochu ju odbremeniť od ťažoby odpadkov. Týmto jedným dňom sa to určite nekončí. Motto roku 2022 znie – "Investujme do našej planéty!" Ako to môžeme urobiť? Medzinárodná platforma Earth Day odporúča zaviesť do každodenného života pár zmien. Napríklad nás vyzýva na obmedzenie používania plastov, šetrenie vodou, kúpu lokálnych potravín, používanie prírodných hnojív či zapojenie sa do dobrovoľníckych činností. Nezabúdajme, že každý deň môže byť Dňom Zeme a preto veďme k úcte a láske k našej planéte aj svojich najbližších.

              Ďakujeme všetkým žiakom a učiteľom, ktorí sa do akcie Deň Zeme zapojili.

            • Maturanti pokračujú v maturovaní...

            • Dnes, 20. 4. 2022, naši maturanti absolvovali časť PČOZ MS. Jedna z úloh - balenie. Žiaci balili základným a ozdobným spôsobom dezert a fľašu. Balili aj darčekový balíček na vopred vyžrebovanú tému.

            • DEŇ RÓMOV

            • Dňa 8. apríla 2022 sme si v našej škole pripomenuli Medzinárodný deň Rómov školskou aktivitou zameranou na priblíženie dejín, kultúry a tradícií rómskeho etnika.

              Študenti prvého ročníka  Petra Démeová a René Gruber  pod vedením Mgr. Viery Simanovej  v spolupráci s Mgr. Pavlom Kudlákom pripravili prezentáciu pre účastníkov v rómskom jazyku. Vysvetlili prítomným význam rómskych symbolov, rómskej vlajky a rómskej hymny. Priblížili nám aj bohatosť rómskej kultúry, ktorá tvorí neoddeliteľnú súčasť našich spoločných kultúrnych hodnôt a kultúrneho dedičstva Slovenska. Na záver poďakovala pani riaditeľka Mgr. Ľuboslava Lacjaková za príjemné a poučné stretnutie a popriala študentom veľa úspechov a vzájomnej tolerancie.  

            • Olympiáda ľudských práv

            • 11. 4. 2022 sa opäť v našej škole niesli krásne a múdre slová o ľudských právach. Po úspešných triednických kolách sa uskutočnilo školské kolo Olympiády ľudských práv. Žiaci odprezentovali svoje vedomosti k rôznym témam, ktoré sa nás denne dotýkajú. Pripomenuli sme si tému holokaust, ale aj témy o diskriminácii, o zdravotnom znevýhodnení, či aktuálne politicko - náboženské témy. Súťaž sa niesla v príjemnom priateľskom duchu. Úspešnými riešiteľmi školského kola sa stali:

              1.miesto – Magdaléna Enická – III.C

              2.miesto – Annamária Štajerová – II.C

              3.miesto – Tomáš Jobbágy – III.C

              Víťazom srdečne blahoželáme a tešíme sa na ďalšie ročníky Olympiády ľudských práv. Poznať svoje práva i práva iných je veľmi dôležité, preto v našej škole na túto tému nezabúdame a denne sa jej venujeme s našimi študentmi v rámci projektu EPAS, ale i na vyučovacích hodinách, či pri mimoškolských aktivitách.

              Mgr. Gabriela Čellárová, Mgr. Branislav Paluš, Mgr. Viera Simanová

            • Deň učiteľov v SSOŠ v Revúcej

            • V piatok, 25. 3. oslávili zamestnanci Súkromnej strednej odbornej školy v Revúcej svoj sviatok, Deň učiteľov, naozaj výnimočným spôsobom. Prispeli k tomu nielen znamenité gastronomické špeciality, ktoré vyčarili ruky šikovného šéfkuchára, ale aj kultúrny program. Chcem aj takto poďakovať kolegyniam s Jarkom Petrom zo speváckeho súboru Quirin, ale aj špičkovým tanečníkom z rožňavskej tanečnej školy pána Júliusa Schvarcza a Jurajovi Genčanskému, ktorý nás celým programom sprevádzal. Za výnimočné zásluhy v práci boli ocenení RNDr. Janka Strinková a Ing. Róbert Profant.

            • Veľká noc prichádza...

            • Naši učitelia, tak ako každý rok, pripravujú rôzne gastronomické pochúťky, viažuce sa k Veľkej noci a k nášmu regiónu. K jedlu samozrejme patrí aj stolovanie. My sme ho tento rok poňali v historickom duchu. Slávnostný stôl sme pripravili tak, ako stolovali naši predkovia.  

              Prezentáciu si môžu žiaci, ako aj verejnosť pozrieť v SSOŠ Revúca na hlavnej chodbe pred školskou jedálňou.

              Prezentáciu pokrmov, cukrárskych výrobkov a stolovania pripravili žiaci odboru hostinský, hostinská, cukrár

              a praktická žena pod vedením Ing. Ingrid Dojčárovej, Mgr. Marta Valkovej, Bc. Viery Kojnokovej

              a hlavnej majsterky Mgr. Anny Opielovej.

              Všetkým veľmi pekne ďakujeme.