• Novinky, aktuality

            • Vaše vlasy, naša starostlivosť

            • Príďte sa ostrihať do najlacnejšieho kaderníctva v Revúcej !

              Kaderníctvo SSOŠ Vám ponúka možnosť sa prísť štýlovo a elegantne ostrihať. Striháme vlasy na sucho aj mokro, farbíme vlasy, urobíme Vám aj melír, či poradíme účes. Potrebujete elegantný účes na slávnostnú príležitosť? Ani to nie je pre nás problém. Striháme ženy, aj mužov, či deti.  Dovolíme si tvrdiť, že sme lacné kaderníctvo a svedčí o tom aj náš cenník. To, že sme lacné kaderníctvo, však nič nemení na tom, že ponúkame kvalitné služby, za ktoré nás naši zákazníci odmeňujú pozitívnymi recenziami.

              Uvítame Vás vždy pozitívne naladení, každý deň od pondelka do piatku v čase od 8:00 do 13:30 hod (posledný zákazník o 13:30 hod).  V našom kaderníctve sa vždy snažíme vyjsť našim zákazníkom v ústrety.

              Príďte sa k nám ostrihať za prijateľné ceny, radi Vás ostriháme, alebo poradíme ohľadom Vašich vlasov. Navštívte nás v budove Súkromnej strednej odbornej školy v Revúcej už dnes! V prípade záujmu ponúkame možnosť sa objednať a to na t. č. 0905 347 343.

            • Šikovnosť našich cukrárok

            • Naše budúce cukrárky ukázali svoju šikovnosť, tvorivosť aj kreativitu a počas odborného výcviku pripravili takéto mini tortičky, na ktorých si pochutnali žiaci aj rodičia na školskom venčeku a zároveň pripravili aj krásnu ružovú tortu pre malú oslávenkyňu.

              Bea Kerekesová

            • Prváci na odbornom výcviku

            • Naši prváci na odbornom výcviku v učebnom odbore cukrár pod vedením svojej pani majsterky pravidelne pripravujú vynikajúce veterníky, vyskúšali si už aj karamelizáciu a úpravu cukru. 

              V našej cukrárskej výrobni sa pravidelne pripravujú aj torty na rôzne sviatočné príležitosti a takéto zdobenie tort si vyskúšali už aj naši šikovní prváci.

              Mgr. Beáta Kerekesová

            • Grantová výzva spoločnosti Tesco „ Vy rozhodujete, my pomáhame“

            • Grantová výzva spoločnosti Tesco „ Vy rozhodujete, my pomáhame“ podporuje projekty zamerané na zlepšenie komunitného prostredia. Vďaka tejto výzve sa podaril aj našej škole ďalší krôčik vpred.

              Získali sme finančné prostriedky na realizáciu bezbariérového prístupu do našej školy a naša škola sa tak stala prístupná pre všetkých ľudí.

              Ďakujeme, Tesco, vážime si pomoc a podporu a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

            • Písomné maturitné skúšky

            • Dňa 14. 3. 2023 na našej škole ako na mnohých iných školách, skladali naši študenti písomnú maturitnú skúšku zo slovenského jazyka a literatúry.

              Niektorí s úsmevom, iní boli vážni, ale veríme, že všetci boli úspešní.

              Držíme prsty našim maturantom aj na zajtrajší deň (15.3.2023), kedy budú pokračovať v písomných skúškach z cudzieho jazyka.

            • Súťaž z tovaroznalectva

            • 8.3.2023

              Dňa 8. 3 2023 sa uskutočnila súťaž o "Najlepšiu prezentáciu" z predmetu tovaroznalectvo pre žiakov III.C a IV.C triedy. Žiaci prezentovali získané vedomosti a zručnosti počas štúdia.

              Na prvom mieste sa umiestnila žiačka III.C triedy Anetta Laciaková, na druhom mieste sa umiestnila žiačka IV.C triedy Romana Szendreiová a na treťom mieste žiak III.C triedy Timotej Horváth.

              Ceny pre umiestnených venovala firma Slovmag a. s., začo im srdečne ďakujeme.

              Ing. Ingrid Dojčárová

              Ing. Ingrid Turčányiová 

            • Olympiáda ľudských práv

            • V dňoch 23.2.- 6.3.2023 sa na našej škole uskutočnili triedne kolá Olympiády ľudských práv. Máme už aj víťazov, ktorým srdečne gratulujeme.

              II.C : 1. Andrea Dovalovská Urbanová 

                       2. Rebeka Jonášová, Andrea Babášová 

                       3. Denis Puška

              III.C : 1. Timotej Horváth 

                        2. Michaela Čuporiová

                        3. Annamária Štajerová, Aneta Laciaková

              Na všetkých víťazov sa tešíme. Stretneme sa spolu na školskom kole OĽP, ktoré sa uskutoční v marci 2023.

              Mgr. Gabriela Čellárová

            • Okresné kolo bedmintonu žiakov a žiačok SŠ

            • 2. miesto

              Dňa 22.3.2023 sa konalo okresné kolo bedmintonu žiakov a žiačok stredných škôl.

              Našim študentom pod vedením Mgr. Branislava Paluša sa podarilo umiestniť na peknom II. mieste.

              Srdečne blahoželáme

            • Valentín v cukrárskej výrobni

            • Sviatok všetkých zamilovaných - Valentín pripadá každý rok na 14.februára a takto to vyzeralo dnes v našej cukrárskej výrobni, kde žiaci na odbornom výcviku pripravili takéto krásne mini tortičky a zákusky.

              Bea Kerekesová

            • ,,Valentín“ v našej škole

            • 14. 02. 2023

              Deň zamilovaných, zaľúbených, jednoducho ,,Valentín“, ktorý sa u nás udomácnil 14- steho februára sme si pripomenuli aj v našej Súkromnej strednej odbornej škole. Študenti druhého ročníka pod vedením svojej triednej učiteľky Bc. Vierky Kojnokovej vyrobili prekrásnu srdiečkovú výzdobu, ktorú umiestnili do vstupnej časti školy. Na odbornom výcviku pripravili sladučké srdiečka a naaranžovali slávnostné prestieranie pod vedením Mgr. Marty Valkovej.

              Na hodine odborného výcviku s Bc. Dankou Vrbjarovou ušili krásne srdiečka, ktoré venovali svojim tajným láskam a poniektorí svojej mamke. Vytvorili aj srdiečka, na ktoré napísali venovanie pre svoju tajnú lásku, či odkaz do,, valentínskej pošty“. Naši študenti prichádzajú so svojimi nápadmi a snažíme sa v nich rozvíjať kreativitu a nenásilnú komunikáciu, úprimné sebavyjadrenie a empatické počúvanie teda pochopiť , čo sa deje v druhom. Podporujeme proces sebapoznávania a vzdelávania sa v rôznych oblastiach a rešpektujeme ich odlišnosť a individualitu.

              Mgr. Viera Simanová

              Sociálna pedagogička

            • AJ TADIAĽTO VEDIE CESTA

            • 17. 2. 2023

              ,,SPACE“ – Centrum práce s mládežou iste každý v našom meste a okolí túto inštitúciu pozná. Projekt sa realizuje vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Ľudských zdrojov- Rozvojová agentúra BBSK.

              Aj naša škola začala úzko spolupracovať s centrom a to na základe dohodnutej a pozvanej odbornej pracovníčky centra Mgr. Martinky Faško, ktorá študentov oboznámila s fungovaním centra , kde si každý jednotlivec nájde to svoje .

              Plánované aktivity, workshopy, kariérové poradenstvo, voľnočasové aktivity, innolabb a mnoho iných zaujímavých aktivít orientovaných práve pre mládež. Inklúzia, rešpekt a prijatie sa aj tu prejavuje každý deň v práci s deťmi. ,,SPACE“ mladých nabáda, aby hľadali svoje talenty, pretože, ako sa hovorí, ,,Každý sme strojcom svojho šťastia“ radi pomôžu, usmernia a pohladia dušu. Tak, ako aj my v našej škole, študentov nabádame, usmerňujeme, vzdelávame a prízvukujeme, že odhodlanie, dôvtip a trpezlivosť je cesta k úspechu. Teší nás záujem našich študentov a radi sme uvítali ponúknutú spoluprácu s uvedenou inštitúciou. Prajeme si spoločne, aby ukázaný smer viedol k zvládnutiu prekážok a aby kreatívne a zmysluplne trávili svoj voľný čas, kde majú na to svoj priestor.

              Mgr. Viera Simanová

              Sociálna pedagogička

            • Stretnutie s bývalou absolventkou v našom školskom kaderníctve

            • Dnešné stretnutie (25.1.2023) v školskom kaderníctve s našou bývalou absolventkou bolo ďalším prínosom pre získanie nových a zároveň zaujímavých informácií pre naše budúce kaderníčky.

              Bolo nám spolu príjemne. A verím, že takéto podobné chvíle budeme môcť stráviť znovu aj s inými našími bývalími žiakmi.

              Aďka Bendová bola už treťou absolventkou v tomto školskom roku, ktorá prijala naše pozvanie a pomohla nám spestriť deň na odbornom výcviku.

              Kojnoková Vierka

               

            • Pranostiky a zvyky opäť v našej škole

            • Svätá Lucia je kráľovnou zimy.

              Keď príde Lucia, nájde ju už zima.

              Sviatok Lucie sa dá pokladať aj za obávaný deň stríg. Ľudia s úmyslom nepustiť do svojich domovov zlé sily robili hluk a zahatávali prístupové cesty. Prezliekali sa do masiek, robili sprievod, kde buchotali na hrnce, aby vyplašili zlo .

              Deň pred Luciou sa z preventívnych dôvodov jedol cesnak. Doma sa pripravovala cesnaková omáčka alebo hrianka. Mnohí nechávali cesnak s kúskom chleba a pohárom vody za oknom v noci z 13. na 14. decembra.

              Od Lucie do Vianoc každá noc má svoju moc.

              Zvykom bolo aj to, že si slobodné dievčatá napísali dvanásť lístočkov s menami mužov. Každý deň do Vianoc jeden lístok spálili. Ten posledný, ktorý ostal, sa mal stať ich vyvoleným. Aj naše krásne ,,Lucie“ vymetali s husacím perom, cesnakom a zelenou ratolesťou všetky triedy a priestory školy. Odháňali zlo a priali všetkým zdravie, šťastie a lásku. Nadväzujeme tak na tradície našich predkov a oboznamujeme našich študentov so zvykmi a kultúrnym dedičstvom.

              Mgr .Viera Simanová

              Sociálny pedagóg

            • Nezabúdame...

            •  

              Dnes (14.11.2023) si žiaci IV. C uctili pamiatku padlého hrdinu z 1. svetovej vojny, ktorý je pochovaný na miestnom cintoríne, ďaleko od svojho domova.

              Hrob Antonína Doležala pekne popratali od nánosov lístia a s úctou mu zapálili sviečku ako vďaku a spomienku, že tu bol a bojoval aj za nás.

              Naši žiaci nezabúdajú a aj takýmito, možno malými, skutkami sa učia úcte a pokore k dejinám a zároveň k pokore a pochopeniu prítomnosti a budovaniu tolerantnejšej budúcnosti.

               

              Mgr. Gabriela Čellárová

            • Mikuláš v našej škole

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš 2022.

              Mikuláš so svojimi pomocníkmi - anjelom, čertom a dievčencami v gemerských krojoch - navštívil aj našu SSOŠ v Revúcej po dvojročnej ,,nútenej“ prestávke za asistencie našich hudobne nadaných žiakov, ktorí spevom vianočných piesní a hrou na gitarách umocnili celkovú atmosféru.

              Mikulášsky tím navštívil jednotlivé triedy, kde obdaroval žiakov ovocím a sladučkým koláčikom, spoločne si zaspievali vianočné pesničky. Celkovo sa dá povedať, že naša škola a jej prostredie prispieva k humánnosti a dbá o ochranu našich študentov. Rovnosť a ľudskosť sú normami vzťahov medzi vzdelávajúcimi a vzdelávanými a kladieme dôraz na kultiváciu človeka a celkovej klímy v našej humánne orientovanej škole.

              Mgr. Viera Simanová

              Sociálny pedagóg

            • Spomienka na najväčšieho pedagóga

            • Dnes, 15.11. uplynulo presne 352 rokov od úmrtia najväčšieho pedagóga všetkých čias, ktorý svojim myslením a prácami predbehol svoju dobu o niekoľko storočí.

              Ján Amos Komenský, človek s veľkým srdcom a pedagogickým talentom. Pedagóg, ktorý kládol silný dôraz na slobodu človeka, znášanlivosť, ľudskosť a spravodlivosť pre všetkých. Veril, že dômyselnou výchovou a vzdelaním je možné zmeniť svet. A je to pravda. Mnohí učitelia sa tým v minulosti riadili a riadia po dnes, a prinášalo to i prináša svoje ovocie.

              My sme si dnes so žiakmi III.C pripomenuli pár vzácnych pedagógov spätých s našim mestom, „učbárov“ z Prvého slovenského gymnázia v Revúcej. Nezabudli sme, ani na osoby, ktoré pomohli vzniku Prvého slovenského gymnázia, nepedagógovia, ale vzácne osoby ako Samuel Reuss, či Matej Nandrassy.

              Veríme, že odkaz J. A. Komenského sme dnes naplnili a uctili si jeho pamiatku tak, ako by si to aj sám želal - názornou výučbou.

               

              Mgr. Gabriela Čellárová

            • Medzinárodný deň vojnových veteránov

            • Deň výročia ukončenia prvej svetovej vojny si svet pripomína 11. novembra ako Medzinárodný deň vojnových veteránov. Štyri roky trvajúci konflikt ukončilo prímerie, ktoré bolo podpísané 11. novembra 1918 o 11.11 h v reštauračnom vozni francúzskeho generálneho štábu v lesíku neďaleko severofrancúzskeho mesta Compiegne.

              V krajinách Spoločenstva národov znie oficiálny názov tohto dňa Deň pamäti , v Spojených štátoch amerických si ho pripomínajú ako Deň veteránov, vo Francúzsku a v niektorých ďalších západoeurópskych krajinách ako Deň prímeria.

              Medzinárodný deň vojnových veteránov nazývajú v niektorých krajinách aj Deň červených makov a pripnutím symbolického kvetu im vzdávajú úctu.

              Aj žiaci SSOŠ v Revúcej vzdali vojnovým hrdinom úctu.

              Začalo sa to usilovnou prácou žiakov II.PZ, ktorí pod vedením pani majsterky Bc. Dany Vrbjarovej ušili a vyrobili krásne červené maky.

              11.11.2022 o 11.11 sa žiaci II.C a III.C zúčastnili pripomienkového pietneho aktu na miestnom cintoríne a položili kvety k pamätníku padlým

              v 1. svetovej vojne.

              Naša úcta a vďaka patrí všetkým bojujúcim v oboch vojnách. Česť ich pamiatke.

              Mgr. Alena Koroľová,

              Mgr. Gabriela Čellárová,

              Bc. Dana Vrbjarová