• Novinky, aktuality

            • Deň mesta Revúca v podaní SSOŠ

            • Aj tento rok sa naša škola aktívne zapojila do osláv "Dňa mesta Revúca". Začali sme skoro ráno, aby všetko bolo na čas pripravené a uvarené. Netrpezlivo sme očakávali príchod pána primátora J. Buchtu, ktorý slávnostne "otvoril" naše trhy. Začal hneď aktívne a za asistencie p. riaditeľky Lacjakovej a nášho zriaďovateľa p. Novotného, odmeral dĺžku koláča, ktorý upiekli naše šikovné majsterky. Prekonali sme svoj rok starý rekord. Koláč meral 13.9 metra. Nasledoval zápis do kroniky a samozrejme jeho ochutnávka. Akciu pred školou moderoval pán Ján Bazovský, náš rodák a známy dopravný analytik. Po tomto úvode nasledoval predaj našich výrobkov. Na predaj boli revúcke guľky, langoše, bolestníky, guláš, čapovala sa kofola a pivo, varila sa káva, ku ktorej si mohli všetci zakúpiť už spomínaný "rekordný" koláč. A to nebolo všetko. Kto si ho zakúpil, získal aj tombolový lístok a tým aj vecnú cenu. Takže okrem chutného koláča si odniesli napríklad kabelku, kozmetiku a iné drobnosti. Na predaj sme mali aj ručne šité látkové tašky. Všetko sa veľmi rýchlo predalo a napriek veľkému množstvu, bolo všetkého aj tak málo. Sme radi, že ľudia boli spokojní a pochutnali si. Zároveň sa ospravedlňujeme tým, na ktorých sa nedošlo. Žiaľ, nebolo to v našich silách. Ďakujeme všetkým zamestnancom školy, ale aj žiakom, ktorí nám boli tiež nápomocní.

              Tešíme sa už na budúci rok !

               

              Mgr. Gabriela Dojčárová

            • Catering na oceňovaní osobností mesta Revúca a v rámci finálneho ukončenia projektu "Prepni na Revúcu"

            • Naša škola s radosťou zrealizovala catering pre mesto Revúca na slávnostnú recepciu po oceňovaní osobností mesta Revúca. A to nebolo všetko. Aj recepcia po ukončení kultúrneho programu v rámci záverečného finále projektu "Prepni na Revúcu" bola v našej réžii. Obidve recepcie sa vydarili na výbornú a na catering našej školy bolo počuť chvály z každej strany. Týmto sa chceme poďakovať za možnosť realizácie a slová pochvaly a uznania. Ďakujeme všetkým zamestnancom a žiakom, ktorí catering zabezpečovali a pripravovali. Patrí Vám veľká vďaka a pochvala.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Catering.

              Naša škola pripravuje catering na rôzne spoločenské príležitosti. Pravidelne naše služby využíva mesto Revúca, ale aj rôzne firmy či organizácie. Zabezpečujeme catering aj na rodinné oslavy. Neváhajte nás preto kontaktovať. Radi Vám pomôžeme. Objednávky na telefónom čísle 0915 930 273, 058 44 22 740.

            • Škola šmyku

            • Dňa 8. júna naši žiaci absolvovali nácvik bezpečnej jazdy a zvládania šmykov s pánom Jánom Bazovským, dopravným analitikom. Podľa jeho slov, boli žiaci "Pokorní, vnímaví a šikovní. Aj vďaka nim už konečne padne mýtus o neskúsených a nezodpovedných mladých vodičoch. Veľmi rád poviem, že nielen schopnosť ovládať volant ale, najmä, rešpekt a ich disciplinovanosť určite robí z nich tých zodpovednejších vodičov v cestnej premávke."

              Ďakujeme veľmi pekne za ponúknutú príležitosť, za odborné rady a čas, ktorý ste venovali našim žiakom.

              Veríme, že žiakom táto skúsenosť pomôže v bezpečnej jazde na cestách. Tak veľa šťastných kilometrov !

              Mgr. Gabriela Dojčárová

            • Záverečné skúšky cukrárov

            • Dňa 26. 06. 2023 sa v našej škole konali záverečné skúšky v učebnom odbore - cukrár. Žiaci pripravovali kokosky, laskonky, šatôčky, veterníky, pavlovky, ananásové a kokosové rezy a bezproblémov zvládli aj torty na rôzne príležitosti. 

              Na svojich záverečných prácach pracovali v prítomnosti majsterky odborného výcviku a ich prácu zhodnotila skúšobná komisia.

              Žiaci boli vo veľkom strese, ale svoju úlohu nakoniec zvládli.

              Držíme palce na ústnych záverečných skúškach a tešíme sa z našich budúcich cukrárov.

              Mgr. Beáta Kerekesová

            • Poslednýkrát v škole

            • Gaudeamus igitur

              Iuvenes dum sumus.

              Post iucundam iuventutem

              Post molestam senectutem

              Nos habebit humus...

              Pre všetkých známa študentská hymna, a predsa je vždy jedinečná. Každý študent ju počuje vo svojich najvzácnejších chvíľach. Inak tomu nie je, ani na našej škole. V piatok 9.6.2023 sa na pôde našej školy maturanti stretli poslednýkrát. Zvládli svoje štúdium i „ skúšku dospelosti  “, a tak nastala chvíľa rozlúčky. Pani riaditeľka Mgr. Ľuboslava Lacjaková a triedne učiteľky Bc. Dana Vrbjarová a Ing. Ingrid Dojčárová sa žiakom prihovorili v slávnostných príhovoroch a následne boli žiakom odovzdané vysvedčenia a tým najúspešnejším aj vecné odmeny. Všetci vyučujúci sa so žiakmi rozlúčili a vykotúľala sa aj nejedna slzička. Ďalší naši žiaci vykročili do života. Čo dodať?

              Želáme im veľa úspechov počas štúdia na vysokej škole i v práci a v osobnom živote. 

              Mgr. Gabriela Čellárová

              Mgr. Gabriela Dojčárová

            • Ústne maturitné skúšky

            • "Nadišiel ten správny čas, dokázať, čo je v nás." 

              Študenti sa po roku opäť postavili pred zelený maturitný stôl a pred odbornými komisiami odprezentovali svoje vedomosti a štvorročné snaženie sa v laviciach školy i mimo nej. Ústna forma maturitnej skúšky sa konala v dňoch 5. a 6. júna 2023.

              Maturitná skúška je všeobecne považovaná za meradlo vedomostí, schopností a zručností, ktoré študent nadobudol počas štúdia na strednej škole. Už svojím názvom vzbudzuje rešpekt a pocit dôležitosti. Pre samotných maturantov znamená veľkú psychickú záťaž. Býva označovaná aj ako skúška dospelosti.

              Žiakov čakala ústna skúška pred komisiou zo slovenského jazyka a z odborných predmetov, anglického, nemeckého či ruského jazyka.

              Študenti boli nervózni, vážni, ale s pribúdajúcim časom bolo badať aj úsmev na ich tvári. Asi každý z nich si na konci dňa odfúkol, že už to má za sebou. Po chodbách sa ozývali štastné výkriky a smiech z úspešne zvládnutej "skúšky dospelosti".

              Po rokoch štúdia, desiatkach prebdených nocí a náročných skúšok, je najvyšší čas využiť vedomosti a vykročiť v ústrety šťastnej budúcnosti.

              Nech sa Vaše sny stanú skutočnosťou a nech je skutočnosť krajšia ako ten najodvážnejší sen.

              Tak neváhajte a vykročte správnym smerom do sveta, ktorý sa nazýva ŽIVOT.

               

              Všetkým srdečne blahoželáme !

               

              Škola je už minulosťou a Teba láka svet. Tak využi vedomosti a smelo vykroč vpred.

               

              Mgr. Gabriela Dojčárová

               

               

            • Hrebendova kapsa

            • Drevená chalúpka pokrytá slamou, neľahký život siroty a napriek tomu šľachetný človek s krásnou dušou. Chodil v temnote a roznášal svetlo. Učil ľudí čítať, učil ich milovať tlačené slovo a tým udržiaval a upevňoval v nich národné povedomie.

              Týmito slovami je uvedená dlhoročná literárna súťaž  pre deti a mládež Hrebendova kapsa, ktorá sa každoročne koná v meste Hnúšťa. Tento rok to už bol 23.ročník a opäť porota starostlivo vyberala výhercov a hodnotila práce mladých talentovaných ľudí. Žiaci SSOŠ  sa zapojili do súťaže s prózami v 3.kategórii. Svoje práce prezentovali Juraj Rusňák z II.C triedy a Daniela Strihanová z I.C triedy. 

              Naša žiačka, Daniela Strihanová bola v súťaži úspešná a 2.6.2023 získala krásne 2.miesto so svojou prózou v 3.kategórii

              Danke zo srdca blahoželáme a prajeme veľa ďalších dobrých nápadov a úspechov v literárnej tvorbe.

              Mgr. Gabriela Čellárová

            • Školská kuchyňa v plnej prevádzke aj v lete !

            • Oznamujeme širokej verejnosti, že varíme aj cez školské prázdniny a ponúkame rozvoz jedál. Zároveň oznamujeme, že prijímame objednávky na spoločenské akcie (oslavy, krstiny, kary, catering...) aj cez školské prázdniny.

              Náš jedálny lístok nájdete na www.obedyrevuca.sk

              Objednávky na tel. čísle:  0915 930 273, 0915 830 553, 058 44 22 740.

               

              CENA: 4,20 eura - dôchodcovia 4 eura

              Dovoz - 0,20 eura, mimo RA 0,30 za km. Balné 0,20 eura.

              Prihlásenie deň dopredu, alebo v daný deň do 8:00 hod. 

               

              Dôchodcovia každý 11 obed zadarmo !

            • Oznam

            • Oznamujeme žiakom, že slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023 bude zajtra (30. 6. 2023) o 8:00 hod

            • ŠTIPENDIUM

            • Oznamujeme žiakom školy, že dňa 21. júna 2023 sa od 11:00 hod.

              vydáva sociálne štipendium v kancelárii p. Chovankovej