• Novinky, aktuality

            • Súťaž z tovaroznalectva

            • Dňa 25. marca 2024 sa uskutočnila súťaž z tovaroznalectva, ktorej sa zúčastnilo 15 žiakov zo študijného odboru obchodný pracovník. Každý súťažiaci žiak prezentoval tému z konkrétnej tovaroznaleckej oblasti spracovanú a pripravenú do prezentácie, ktorú predstavil pred hodnotiacou komisiou.

              Prvé miesto získal Štefan Šramko, žiak IV. C triedy. Druhé miesto získala Michaela Čuporiová, žiačka IV. C triedy. Tretie miesto získal Juraj Rusňák, žiak III.C triedy. 

              Víťazom blahoželáme !

              Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za účasť !

              Ing. Ingrid Turčányiová, Ing. Ingrid Dojčárová

            • Náš „ DEŇ SMOOTHIE“

            • Vo štvrtok 21. marca 2024 II.C trieda pripravila v ich učebni zdravé raňajky. Na prvej vyučovacej hodine pripravovali tri druhy ovocno-zeleninových smoothie. Prvá skupina  pripravovala a následne ponúkala červené smoothie, kde dominovala čerstvá cvikla, druhá skupina pridala mrkvu a pomaranč a tretia skupina zelené listy čerstvého špenátu. Spoločným základom do zdravého nápoja boli jablká, citróny, zázvor, škorica, med a samozrejme voda.

              Pripravené nápoje žiaci ponúkali všetkým zúčastneným učiteľom a žiakom. Ďakujem ešte raz za aktivitu žiakom II.C študijného odboru OBCHODNÝ PRACOVNÍK.

              Ing. Ingrid Dojčárová

            • ĎALŠIE ÚSPEŠNÉ VZDELÁVANIE FINANČNEJ AKADÉMIE - PARTNERS GROUP SK

            • Po krátkej dobe sa odborníci zo spoločnosti Partners Group SK opäť vrátili na našu školu, aby študentom odovzdali niekoľko cenných skúseností z praxe.

              Finančné vzdelávanie by malo byť legitímnou súčasťou štúdia na základných a stredných školách. Preto sme vďační, že sme sa mohli do tohto vzdelávacieho projektu zapojiť.

              Spoločnosť Partners Group SK na projekte dlhodobo spolupracuje a formou praktických poznatkov prispieva k zvyšovaniu finančnej gramotnosti mladých ľudí. Vzdelávací projekt Finančnej akadémie pre študentov realizuje už od roku 2009. Do projektu, ktorý je pre školy úplne bezplatný, sa zapájajú študenti tretieho a štvrtého ročníka. 

              Finančná gramotnosť je pojem, ktorý hovorí o všeobecných znalostiach a vedomostiach ľudí v oblasti financií, ako aj o schopnosti ľudí rozumieť a vedieť sa efektívne rozhodovať pri správe svojich peňazí a finančných aktív.

              Našim cieľom bolo poskytnúť žiakom vzdelávacie aktivity na zvyšovanie ich finančnej gramotnosti. Preto sme radi, že sa mohol aj na našej škole realizovať vzdelávací cyklus - Finančná akadémia, ktorá sa zameriava na mladých ľudí, aby sa so základmi efektívneho finančného hospodárenia oboznámili ešte predtým, ako dostanú prvú výplatu.  

              Veľmi nás teší, že sa nám na našej škole podarili uskutočniť odborné prednášky zastrešené Nadáciou PARTNERS. 

              Školiteľmi lekcií boli odborníci na financie zo spoločnosti PARTNERS GROUP SK.

              Veríme, že informácie, ktoré žiaci získali počas týchto lekcií budú pre nich veľkým prínosom a pomôžu im orientovať sa vo svete peňazí.

              Ďakujeme spoločnosti Partners Group SK a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.  

              Mgr. Gabriela Dojčárová

            • Vzdelávací cyklus Finančná akadémia pokračuje

            • Našim cieľom je poskytnúť žiakom vzdelávacie aktivity na zvyšovanie úrovne ich finančnej gramotnosti. V tomto období prebieha na našej škole vzdelávací cyklus Finančná akadémia, ktorá sa zameriava na mladých ľudí, aby sa so základmi efektívneho finančného hospodárenia oboznámili ešte predtým, ako dostanú prvú výplatu. 

              Finančná gramotnosť je pojem, ktorý hovorí o všeobecných znalostiach a vedomostiach ľudí v oblasti financií, ako aj o schopnosti ľudí rozumieť a vedieť sa efektívne rozhodovať pri správe svojich peňazí a finančných aktív.

              Dnes takmer každý z nás využíva finančné produkty a služby. Všetci máme účet v banke, debetnú či kreditnú kartu.

              Finančnú gramotnosť môžeme charakterizovať ako súbor finančných vedomostí, zručností a skúseností s efektívnym riadením vlastných finančných prostriedkov, ako i schopnosť celoživotne zabezpečiť seba a svoju rodinu. Len dostatok informácií a schopnosť pretaviť ich do správnych finančných rozhodnutí je predpokladom prosperity a finančne stabilnej budúcnosti jednotlivcov, ale aj celej spoločnosti.

              Preto veríme, že pre žiakov bude vzdelávací cyklus Finančná akadémia prínosom aj v tejto oblasti.

              Školiteľmi lekcií sú odborníci na financie zo spoločnosti PARTNERS GROUP SK

              Ďakujeme za spoluprácu Nadácii PARTNERS.

              Mgr. Gabriela Dojčárová

            • VEĽKÁ NOC

            • Vo svete je množstvo krajín, kultúr a spoločenstiev, ktoré majú vlastné a možno i ojedinelé spôsoby ako osláviť Veľkonočné prázdniny svojimi vlastnými tradíciami. Tieto sviatky sa vždy prelínali s oslavou jari.

              Kúsok jari ponúkame v zátiší na prízemí a v areáli školy.

              Ing. Ingrid Dojčárová

              Bc. Danka Vrbjarová, Mgr. Patrícia Kmeťová, Korimová - Valková 

            • MAREC – MESIAC KNIHY

            • Knihy sú bránou do sveta poznania. Mnohí z nás ich nepochybne majú odložené nielen v poličke, ale i v srdci. Hoci azda každý vie, že marec je venovaný knihám, málokto aj tuší, prečo je tomu tak.

              Dňa 10. 3. 1796, teda presne pred 225 rokmi sa narodil Matej Hrebenda Hačavský, na počesť ktorého je už od roku 1955 v bývalom Československu marec považovaný za mesiac knihy.

              Zátiším na prízemí si pripomíname MAREC – MESIAC KNIHY.

              Ing. Ingrid Dojčárová

            • Literárna súťaž „Naša nedávna minulosť“

            • V našej škole sa venujeme pravidelne vzdelávaniu v oblasti ľudských práv a to nielen na hodinách občianskej náuky, ale aj rôznymi aktivitami. Zapájame sa do projektov, súťaží, besied alebo ich my organizujeme.

              Jednou z akcií, do ktorej sa zapojil náš žiak, Juraj Rusňák z III.C, bola literárna súťaž „Naša nedávna minulosť“, ktorú vyhlásilo občianske združenie MISIA 89. 

              Ďakujeme za reprezentáciu školy.

              Veríme, že v súčasnosti i budúcnosti budú z našej školy vychádzať uvedomelí a empatickí mladí ľudia pripravení niesť do sveta posolstvo lásky, úcty a rešpektu.

              Mgr. Gabriela Čellárová

            • OZNAM - Veľkonočné prázdniny

            • Milí žiaci, kolegovia a rodičia !

              Od štvrtka 28. marca 2024 do utorka 2. apríla 2024 budú veľkonočné prázdniny.

              V škole sa uvidíme v stredu 3. apríla 2024, vyučovanie bude prebiehať podľa platného aktuálneho rozvrhu, žiaci na OVY budú na svojich pracoviskách.

              Prajeme vám príjemné prežitie veľkonočných sviatkov !

            • O Z N A M - Zmena vo vyučovaní !!!

            • Oznamujeme žiakom, že dňa 12. a 13. marca 2024 (utorok - streda) budú na našej škole prebiehať písomné maturitné skúšky. Vzhľadom k tomu sa upravuje aj vyučovanie. Žiaci na OVY budú na svojich pracoviskách v škole a v tescu. Ostatní žiaci na teórii budú mať riaditeľské voľno.

              Vyučovanie bude znova vo štvrtok, podľa platného rozvrhu. 

              Maturantom prajeme pevné nervy a veľa šťastia !