• Novinky, aktuality

            • Spomienkové podujatie - obete holokaustu a rasového násilia

            • NEZABUDNUTÍ SUSEDIA

              NEZABUDNUTÍ SUSEDIA je celoslovenské spomienkové podujatie, na ktorom si pripomíname obete holokaustu a rasového násilia. 

              V roku 2023 sa uskutočnilo v mestách a obciach 8. septembra o desiatej hodine dopoludnia. 

              K pietnemu zhromaždeniu sa prihovorili pán biskup Róbert Bezák a za preživších pán Ladislav Welward. Modlitbu predniesol rabín Misha Kapustin.  Nasledovalo čítanie mien obetí holokavstu a statočných záchrancov Židov. 

              V našom meste túto pietnu spomienku organizovalo Mestské kultúrne stredisko už po tretíkrát a SSOŠ bola opäť jej súčasťou. 

              Tryzny sa zúčastnila pani riaditeľka Mgr. Ľuboslava Lacjaková, pani zástupkyňa Mgr. Oľga Hižnayová a žiaci III.C triedy pod vedením Mgr. Gabriely Čellárovej.

               

              Mgr. Gabriela Čellárová

            • Spomienková slávnosť k výročiu SNP

            • Dňa 5. septembra 2023 sa uskutočnila spomienková slávnosť k výročiu SNP v meste Revúca.

              Išlo o trojspomienku Slovenského národného povstania organizovanú vo vzájomnej spolupráci miest Tisovec, Hnúšťa a Revúca, Slovenským zväzom protifašistických bojovníkov a Mestskými kultúrnymi strediskami Revúca, Tisovec a Hnúšťa.

              Tejto pietnej udalosti sa zúčastnili všetci žiaci i pedagógovia našej školy a pripomenuli si hrdinskú, no i smutnú udalosť z našich slovenských dejín v Gemeri - Malohonte.

              Mgr. Gabriela Čellárová

            • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

            • Prázdniny sú za nami, 4. september 2023 bol dňom otvorenia nového školského roka a dňom nástupu žiakov do škôl. Prišiel čas na zmenu a na plnenie si školských povinností ako žiakov i pedagógov v spolupráci s rodičmi.

              Zišli sme sa na školskom dvore, kde nás všetkých privítala a prihovorila sa pani riaditeľka Mgr. Ľuboslava Lacjaková. Po krátkom príhovore nás oboznámila so zmenami v škole, so všetkými potrebnými informáciami a predstavila nám nových zamestnancov školy ako aj celý kolektív SSOŠ. 

              Veríme, že sa všetkým žiakom  bude dariť, že z poznávania nových vecí budú mať radosť, že si svoje vedomosti a skúsenosti budú ďalej rozvíjať. 

              Všetkým zákonným zástupcom/rodičom, pedagógom, nepedagogickým zamestnancom a žiakom prajeme úspešný školský rok 2023/2024 prežitý v plnom zdraví a aby tento školský rok priniesol každému do školského života veľa šťastia a radosti.

              Mgr. Gabriela Dojčárová

            • Deň mesta Revúca v podaní SSOŠ

            • Aj tento rok sa naša škola aktívne zapojila do osláv "Dňa mesta Revúca". Začali sme skoro ráno, aby všetko bolo na čas pripravené a uvarené. Netrpezlivo sme očakávali príchod pána primátora J. Buchtu, ktorý slávnostne "otvoril" naše trhy. Začal hneď aktívne a za asistencie p. riaditeľky Lacjakovej a nášho zriaďovateľa p. Novotného, odmeral dĺžku koláča, ktorý upiekli naše šikovné majsterky. Prekonali sme svoj rok starý rekord. Koláč meral 13.9 metra. Nasledoval zápis do kroniky a samozrejme jeho ochutnávka. Akciu pred školou moderoval pán Ján Bazovský, náš rodák a známy dopravný analytik. Po tomto úvode nasledoval predaj našich výrobkov. Na predaj boli revúcke guľky, langoše, bolestníky, guláš, čapovala sa kofola a pivo, varila sa káva, ku ktorej si mohli všetci zakúpiť už spomínaný "rekordný" koláč. A to nebolo všetko. Kto si ho zakúpil, získal aj tombolový lístok a tým aj vecnú cenu. Takže okrem chutného koláča si odniesli napríklad kabelku, kozmetiku a iné drobnosti. Na predaj sme mali aj ručne šité látkové tašky. Všetko sa veľmi rýchlo predalo a napriek veľkému množstvu, bolo všetkého aj tak málo. Sme radi, že ľudia boli spokojní a pochutnali si. Zároveň sa ospravedlňujeme tým, na ktorých sa nedošlo. Žiaľ, nebolo to v našich silách. Ďakujeme všetkým zamestnancom školy, ale aj žiakom, ktorí nám boli tiež nápomocní.

              Tešíme sa už na budúci rok !

               

              Mgr. Gabriela Dojčárová

            • Catering na oceňovaní osobností mesta Revúca a v rámci finálneho ukončenia projektu "Prepni na Revúcu"

            • Naša škola s radosťou zrealizovala catering pre mesto Revúca na slávnostnú recepciu po oceňovaní osobností mesta Revúca. A to nebolo všetko. Aj recepcia po ukončení kultúrneho programu v rámci záverečného finále projektu "Prepni na Revúcu" bola v našej réžii. Obidve recepcie sa vydarili na výbornú a na catering našej školy bolo počuť chvály z každej strany. Týmto sa chceme poďakovať za možnosť realizácie a slová pochvaly a uznania. Ďakujeme všetkým zamestnancom a žiakom, ktorí catering zabezpečovali a pripravovali. Patrí Vám veľká vďaka a pochvala.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Catering.

              Naša škola pripravuje catering na rôzne spoločenské príležitosti. Pravidelne naše služby využíva mesto Revúca, ale aj rôzne firmy či organizácie. Zabezpečujeme catering aj na rodinné oslavy. Neváhajte nás preto kontaktovať. Radi Vám pomôžeme. Objednávky na telefónom čísle 0915 930 273, 058 44 22 740.

            • 14. ročník medzinárodného festivalu krajín V4 FOURFEST

            • Žiaci našej školy sa dňa 18.05.2023 zúčastnili 14. ročníka medzinárodného festivalu krajín V4 FOURFEST v Rimavskej Sobote. Tento rok bol rekordný počet účastníkov. Festivalu sa zúčastnilo 32 škôl a takmer 170 súťažiacich. Tohtoročnou témou bola: Moja vytúžená dovolenka. Žiaci nás reprezentovali  v odboroch kuchár, barman, kaderník a obchodný pracovník.

              Kategóriu kaderník - dámsky účes na letnú párty hodnotil špeciálny porotca kadernícky mág Alexander Sokolov. Tento uznávaný kaderník pôvodom z Ruska je hodnotiteľom súťaží v Paríži. Porota hodnotila módnosť, vypracovanie účesu, celkový dojem a originalitu. Našu školu reprezentovala Ivana Balogová, modelkou bola Nikola Brindzáková obe z II.A.

              V rámci podujatia FOURFEST - EUROAKADEMIK GASTRO 2023 prebiehala aj juniorská súťaž kuchárov. Ich úlohou bolo pred zrakmi divákov v časovom limite 60 minút pripraviť dve porcie hlavného jedla z lososa. Predsedom poroty bol Richard Cisár zo SZKC, Jedlá hodnotila aj česká herečka a kulinárka Markéta Hrubešová. V bronzovom  pásme sa umiestnil aj náš žiak Marek Džupinka z III.A.

              Zabaliť darčekový balíček, fľašu a naaranžovať stôl – to museli zvládnuť súťažiaci v kategórii obchodný pracovník. Naaranžované stoly na dovolenkovú tému boli naozaj nápadité. Odborná komisia, pod vedením zástupcov firmy Hypermarket TESCO Rimavská Sobota, hodnotila výber baliaceho materiálu, techniku, nápaditosť i vystihnutie danej témy. Našu školu reprezentovala Marika Zubáková z I.C.

              V rámci festivalu bola divácky atraktívna juniorská barmanská súťaž. Barmani na pódiu pred zrakmi divákov miešali short drink. Na štyri porcie mali 7 minút. Odbornej komisii, ktorej predsedal Ján Majoroš, lektor kurzov s licenciou SkBa, neušiel žiadny detail. Našu školu reprezentovala Kristína Trávničková z II.A, ktorá získala nové skúsenosti a cenné rady.

              Mgr. Oľga Hižnayová

               

               

            • Biela pastelka aj v našich uliciach

            • Verejná zbierka Biela pastelka, ktorej organizátorom je Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, bola už po dvadsiaty druhýkrát v uliciach slovenských miest a obcí. Medzi dobrovoľníkov sme sa zapojili aj my, naša škola, a naši študenti sa v piatok 22. septembra 2023 pustili do ulíc v Revúcej.

              Náš „Pastelkový tím“ prešiel ulicami a vyzbieral finančné prostriedky, ktoré naša škola odovzdá Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska

              Biela pastelka pomáha tým, ktorí to potrebujú – ľuďom so zrakovým postihnutím. Darcovia získali symbolickú pastelku ako poďakovanie za dobré srdce a dobrovoľný finančný príspevok. Pastelka nie je len poďakovaním sa darcom za ich porozumenie a veľkorysosť, ale aj symbolom solidarity s ľuďmi so zrakovým postihnutím. 

              Vyzbierané finančné prostriedky pomáhajú Bielej pastelke písať krajšie príbehy v životoch nevidiacich a slabozrakých. Využívajú sa:

              • pri nácviku samostatnej chôdze s bielou palicou
              • pri výučbe čítania a písania Braillovho písma
              • na kurzy práce s kompenzačnými, optickými a technicky náročnými pomôckami
              • na aktivity zamerané na obhajobu práv ľudí so zrakovým postihnutím
              • na podporu aktivizovania ľudí nevidiacich a slabozrakých prostredníctvom kultúrnych, športových či voľnočasových podujatí
              • pri nácviku sebaobslužných činností – varenie, pranie, žehlenie, upratovanie
              • špecializované sociálne poradenstvo – poradenstvo pri vyrovnávaní sa s postihnutím, pri získavaní príspevkov, poradenstvo v zamestnávaní a pod.

              Nevidiacich a slabozrakých možno podporiť v priebehu celého roka a to :

              • zaslaním SMS v hodnote 2 € na číslo 820 vo všetkých telekomunikačných sieťach

              • príspevkom na účet SK23 1111 0000 0014 3025 8006

              • príspevkom do stacionárnych pokladničiek umiestnených vo vybraných organizáciách a inštitúciách

              • online darom prostredníctvom www.bielapastelka.sk

              • po vypočutí Rozprávky pre malé Pastelky (na YouTube kanále s rovnomenným názvom)

              • bezhotovostne prostredníctvom ČSOB POS terminálov v uliciach (kartou, hodinkami, mobilom)

               

              Ď A K U J E M E !

               

              Mgr. Andrea Toporová

            • Okresné majstrovstvá v stolnom tenise

            • Dňa 8.11.2023 sa konali okresné majstrovstvá v stolnom tenise žiakov stredných škôl. Zápasy boli náročné, nakoľko konkurencia bola silná. Našim žiakom sa podarilo pod vedením trénera Mgr. Branislava Paluša umiestniť na krásnom prvom mieste a teda turnaj vyhrať. Srdečne blahoželáme a prajeme podobné úspechy do budúcnosti.

            • Usmernenia pre žiakov odboru hostinský, cukrár a kaderník

            • USMERNENIE pre žiakov odboru hostinský

              Žiak učebného odboru hostinský je povinný absolvovať odborný výcvik. Súčasťou prípravy na
              odborný výcvik je platný zdravotný preukaz, ktorým sa musí žiak preukázať pri nástupe do
              školy (vybavuje sa u svojho praktického lekára) a pracovné oblečenie.


              Predpísané oblečenie :

              kuchyňa - biele nohavice, biele tričko, biela šiltovka, zdravotné topánky                                   

              obsluha - čierne nohavice ( dievčatá čierna sukňa ), čierna košeľa, pohodlná obuv, zástera, regatka, rukavice

               

              Cena za pracovné oblečenie je 90 € ( objedná škola ).


              Žiak je povinný túto sumu uhradiť najneskôr do 15. 9. 2023 nakoľko škola pracovné oblečenie
              objednáva u výrobcu.

              Len v tom prípade bude možné poskytnúť potvrdenie o návšteve školy !

               

              USMERNENIE pre žiakov odboru cukrár

              Žiak učebného odboru cukrár je povinný absolvovať odborný výcvik. Súčasťou prípravy na
              odborný výcvik je platný zdravotný preukaz, ktorým sa musí žiak preukázať pri nástupe do
              školy (vybavuje sa u svojho praktického lekára) a pracovné oblečenie.

              Predpísané pracovné oblečenie : biele nohavice, biele tričko, biely rondon, biela šiltovka, zdravotné topánky.

              Cena za pracovné oblečenie je 40 € ( objedná škola ).


              Žiak je povinný túto sumu uhradiť najneskôr do 15. 9. 2023 nakoľko škola pracovné oblečenie
              objednáva u výrobcu.

              Len v tom prípade bude možné poskytnúť potvrdenie o návšteve školy !

               

              USMERNENIE pre žiakov odboru kaderník

              Žiak učebného odboru kaderník je povinný absolvovať odborný výcvik. Súčasťou prípravy na
              odborný výcvik je platný zdravotný preukaz, ktorým sa musí žiak preukázať pri nástupe do
              školy (vybavuje sa u svojho praktického lekára) a pracovné oblečenie.


              Pracovné oblečenie si zakúpi každý žiak individuálne: biele nohavice, biele tričko, zdravotná obuv.
              Pracovné pomôcky zakúpi škola. Cena za pracovné pomôcky a zásterku je 100 €.


              Finančnú čiastku je potrebné uhradiť najneskôr do 15. 9. 2023.

              Len v tom prípade bude možné poskytnúť potvrdenie o návšteve školy !

               

              V prípade nejasností kontaktujte hlavnú majsterku odborného výcviku pani Mgr. Annu Opielovú na tel. čísle 0917 910 320.

               

            • Nové informácie o národnom projekte Digitálny žiak

            • Milí  žiaci, rodičia !

              Chceme Vás informovať ohľadom národného projektu Digitálny žiak.

              Ako už viete, cieľom projektu je podpora rozvoja digitálnych zručností a to prostredníctvom podpory nákupu digitálneho vybavenia, čím sa aktívne podporí využívanie digitálnych technológií aj vo vzdelávacom procese.

              Môžete teda získať príspevok 350 € na zakúpenie digitálneho zariadenia - notebooku pre svoje dieťa (žiaka).

              Novou oprávnenou skupinou pre projekt Digitálny žiak sú žiaci prvého ročníka stredných škôl v školskom roku 2023/2024. Pozor, registrácia je možná len do 30.9.2023 !

              Zároveň je do 30.9.2023 možné registrovať žiakov z ostatných cieľových skupín.

              Pre koho je projekt určený?

              Skupiny oprávnených užívateľov tvoria štyri skupiny žiakov, pričom sú z veľkej časti tvorené sociálnymi skupinami obyvateľstva v hmotnej núdzi, domácnosťami s nízkymi a podpriemernými príjmami a žiakmi so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Patria sem:

              • žiaci, ktorí sú členmi domácnosti v hmotnej núdzi (príjem členov domácnosti nedosahuje sumy životného minima)
              • žiaci, ktorí majú vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie o tom, že ich špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby vyplývajú z ich vývinu v sociálne znevýhodnenom prostredí
              • žiaci, ktorí sú členmi domácností, ktoré neprekračujú 60% mediánu príjmu (na základe potvrdenia o výške príjmu, resp. doklad o nevykonávaní zárobkovej činnosti, napr. potvrdenie o nezamestnanej osobe) *
              • žiaci 1. ročníka strednej školy  pre školský rok 2022/2023 a 2023/2024 

              Na to, či ste oprávnená skupina Vám odporúčame vyplniť formulár na tomto registračnom linku :

              https://register.digitalnyziak.sk/

              Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR overí Vaše údaje a spracuje vašu žiadosť. Tento proces potrvá niekoľko dní a následne Vám pošle správu, či ste oprávnený užívateľ.

              Pokiaľ bude Vaša žiadosť posúdená ako oprávnená, budete si môcť zakúpiť zariadenie v zmluvných predajniach v našom okolí. 

              Predajcovia pre Revúcu:

              Peter Pánik - Tomášikova 15, Revúca

              Vladimír Ferdinandy - Partizánska 19, Revúca

              Telekom Centrum - M. R. Štefánika 1345/1, Revúca

               

              Všetky potrebné informácie a návody nájdete na stránke projektu Digitálny žiak https://digitalnyziak.sk/.

              V prípade doplňujúcich otázok sa môžete obrátiť aj na zákaznícku podporu. Tá je dostupná počas pracovných dní v čase od 9:00 – 17:00 a je vhodná na riešenie komplexnejších otázok, a ako nástroj telefonickej asistencie.

              Tel. č.: +421 (0) 232 284466

              Pre získanie informácií môžete využiť aj elektronickú poštu na adrese edu@digitalnyziak.sk

              Pokiaľ potrebujete pomoc, alebo ďalšie informácie, kontaktujte tr. učiteľa, alebo koordinátora digitálnych kompetencií pani Mgr. Gabrielu Dojčárovú. Môžete nám napísať aj správu na edupage.

              Mgr. Gabriela Dojčárová

            • Športové hry zamestnancov škôl a školských zariadení v Revúcej

            • Dňa 4. 7. 2023 sa v SOŠ v Revúcej konali športové hry zamestnancov škôl a školských zariadení.

              Športové hry boli pre zamestnancov škôl príjemným spestrením i oddychom po náročných dňoch v práci. Hry boli veľmi zaujímavé a disciplíny zábavné. Cieľom tohto stretnutia bolo hlavne rozptýlenie a zábava. Počas súťaženia sa ukázalo, že súťažiaci sa najviac nadchli stavaním robotov v dielni. Aj tím SSOŠ sa pri tejto disciplíne dobre pobavil a úspešne zostrojil robota - hostinského.

              Podujatie bolo ukončené slávnostným vyhodnotením jednotlivých disciplín a príjemnými úsmevmi zúčastnených.

              Mgr. Gabriela Čellárová

            • Škola šmyku

            • Dňa 8. júna naši žiaci absolvovali nácvik bezpečnej jazdy a zvládania šmykov s pánom Jánom Bazovským, dopravným analitikom. Podľa jeho slov, boli žiaci "Pokorní, vnímaví a šikovní. Aj vďaka nim už konečne padne mýtus o neskúsených a nezodpovedných mladých vodičoch. Veľmi rád poviem, že nielen schopnosť ovládať volant ale, najmä, rešpekt a ich disciplinovanosť určite robí z nich tých zodpovednejších vodičov v cestnej premávke."

              Ďakujeme veľmi pekne za ponúknutú príležitosť, za odborné rady a čas, ktorý ste venovali našim žiakom.

              Veríme, že žiakom táto skúsenosť pomôže v bezpečnej jazde na cestách. Tak veľa šťastných kilometrov !

              Mgr. Gabriela Dojčárová

            • Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023

            • Dňa 30. 6. 2023 sme spoločne slávnostne ukončili školský rok. Začali sme netradične, v budove školy, na chodbe, posledným zvonením pre naše kolegyne odchádzajúce do dôchodku. Pani riaditeľka sa im osobitne prihovorila a poďakovala za všetku prácu počas mnohých rokov na našej škole. Bolo to pre nás všetkých veľmi emotívne, za potlesku žiakov a kolegov poslednýkrát prešli chodbami školy, ako naše kolegyne, naše pani učiteľky. Ešte raz im z celého srdca za všetko ďakujeme a želáme hlavne pevné zdravie a peknú "jeseň" života. Ďakujeme p. zástupkyňa Mgr. Alenka Koroľová, p. učiteľka Ing. Kamilka Sopko-Zimová a p. učiteľka Ing. Janka Brokešová.

              Pokračovali sme bilancovaním školského roka.  Mnohí žiaci boli  ocení pochvalou i vecnými cenami.

              Na záver sa pani riditeľka rozlúčila s kolegami, ktorí u nás v tomto školskom roku ukončili svoj pracovný pomer. Želáme im v živote všetko dobré, nech sa im darí v novom pracovnom pôsobisku.

              Koniec školského roka bol emotívny, plný sĺz a objatí. Odchádzajúcím žiakom a učiteľom prajeme veľa úspechov a spokojnosti v živote.

              Dovidenia v školskom roku 2023/2024

              Mgr. Gabriela Dojčárová  

            • Záverečné skúšky

            • Odbor: Hostinský, cukrár a praktická žena

              V dňoch od 26. júna do 29. júna 2023 prebiehali na našej škole záverečné skúšky v odboroch hostinský, cukrár a praktická žena. Žiaci preukázali teoretické vedomosti aj praktické zručnosti na jednotlivých častiach záverečnej skúšky. Na svojich záverečných prácach pracovali v prítomnosti majsterky odborného výcviku a ich prácu zhodnotila skúšobná komisia. Aj keď boli žiaci nervózni, ale svoju úlohu nakoniec zvládli na výbornú.

              Všetkým srdečne blahoželáme !

            • Záverečné skúšky cukrárov

            • Dňa 26. 06. 2023 sa v našej škole konali záverečné skúšky v učebnom odbore - cukrár. Žiaci pripravovali kokosky, laskonky, šatôčky, veterníky, pavlovky, ananásové a kokosové rezy a bezproblémov zvládli aj torty na rôzne príležitosti. 

              Na svojich záverečných prácach pracovali v prítomnosti majsterky odborného výcviku a ich prácu zhodnotila skúšobná komisia.

              Žiaci boli vo veľkom strese, ale svoju úlohu nakoniec zvládli.

              Držíme palce na ústnych záverečných skúškach a tešíme sa z našich budúcich cukrárov.

              Mgr. Beáta Kerekesová

            • Poslednýkrát v škole

            • Gaudeamus igitur

              Iuvenes dum sumus.

              Post iucundam iuventutem

              Post molestam senectutem

              Nos habebit humus...

              Pre všetkých známa študentská hymna, a predsa je vždy jedinečná. Každý študent ju počuje vo svojich najvzácnejších chvíľach. Inak tomu nie je, ani na našej škole. V piatok 9.6.2023 sa na pôde našej školy maturanti stretli poslednýkrát. Zvládli svoje štúdium i „ skúšku dospelosti  “, a tak nastala chvíľa rozlúčky. Pani riaditeľka Mgr. Ľuboslava Lacjaková a triedne učiteľky Bc. Dana Vrbjarová a Ing. Ingrid Dojčárová sa žiakom prihovorili v slávnostných príhovoroch a následne boli žiakom odovzdané vysvedčenia a tým najúspešnejším aj vecné odmeny. Všetci vyučujúci sa so žiakmi rozlúčili a vykotúľala sa aj nejedna slzička. Ďalší naši žiaci vykročili do života. Čo dodať?

              Želáme im veľa úspechov počas štúdia na vysokej škole i v práci a v osobnom živote. 

              Mgr. Gabriela Čellárová

              Mgr. Gabriela Dojčárová

            • Ústne maturitné skúšky

            • "Nadišiel ten správny čas, dokázať, čo je v nás." 

              Študenti sa po roku opäť postavili pred zelený maturitný stôl a pred odbornými komisiami odprezentovali svoje vedomosti a štvorročné snaženie sa v laviciach školy i mimo nej. Ústna forma maturitnej skúšky sa konala v dňoch 5. a 6. júna 2023.

              Maturitná skúška je všeobecne považovaná za meradlo vedomostí, schopností a zručností, ktoré študent nadobudol počas štúdia na strednej škole. Už svojím názvom vzbudzuje rešpekt a pocit dôležitosti. Pre samotných maturantov znamená veľkú psychickú záťaž. Býva označovaná aj ako skúška dospelosti.

              Žiakov čakala ústna skúška pred komisiou zo slovenského jazyka a z odborných predmetov, anglického, nemeckého či ruského jazyka.

              Študenti boli nervózni, vážni, ale s pribúdajúcim časom bolo badať aj úsmev na ich tvári. Asi každý z nich si na konci dňa odfúkol, že už to má za sebou. Po chodbách sa ozývali štastné výkriky a smiech z úspešne zvládnutej "skúšky dospelosti".

              Po rokoch štúdia, desiatkach prebdených nocí a náročných skúšok, je najvyšší čas využiť vedomosti a vykročiť v ústrety šťastnej budúcnosti.

              Nech sa Vaše sny stanú skutočnosťou a nech je skutočnosť krajšia ako ten najodvážnejší sen.

              Tak neváhajte a vykročte správnym smerom do sveta, ktorý sa nazýva ŽIVOT.

               

              Všetkým srdečne blahoželáme !

               

              Škola je už minulosťou a Teba láka svet. Tak využi vedomosti a smelo vykroč vpred.

               

              Mgr. Gabriela Dojčárová

               

               

            • Posledné zvonenie pre maturantov

            • A opäť je nás o niečo menej, tak ako každý rok o takomto čase. Dňa  26.5.2023 sa naše rady zúžili posledným zvonením pre IV.C  a II.N.

              Bola to chvíľa sviatočná, ale aj dojemná. Žiaci sa rozlúčili pekným príhovorom so svojou triednou učiteľkou, vyučujúcimi, ale i s ostatnými žiakmi školy. Pani riaditeľka sa svojím slávnostným prejavom rozlúčila s končiacimi študentmi a zaželala im veľa úspechov do ďalšieho života. Niektorí čoskoro vstúpia do brán vysokých škôl ,iní nastúpia do nových zamestnaní na Slovensku i v zahraničí, kde budú musieť dokázať svoje zručnosti i vedomosti. 

              V mene pedagogických zamestnancov i celej školy našim študentom želáme veľa úspechov v živote, ale aj pri maturitných skúškach, ktoré ich čakajú už o pár dní. 

              Mgr. Gabriela Čellárová

              Mgr. Gabriela Dojčárová

            • Hrebendova kapsa

            • Drevená chalúpka pokrytá slamou, neľahký život siroty a napriek tomu šľachetný človek s krásnou dušou. Chodil v temnote a roznášal svetlo. Učil ľudí čítať, učil ich milovať tlačené slovo a tým udržiaval a upevňoval v nich národné povedomie.

              Týmito slovami je uvedená dlhoročná literárna súťaž  pre deti a mládež Hrebendova kapsa, ktorá sa každoročne koná v meste Hnúšťa. Tento rok to už bol 23.ročník a opäť porota starostlivo vyberala výhercov a hodnotila práce mladých talentovaných ľudí. Žiaci SSOŠ  sa zapojili do súťaže s prózami v 3.kategórii. Svoje práce prezentovali Juraj Rusňák z II.C triedy a Daniela Strihanová z I.C triedy. 

              Naša žiačka, Daniela Strihanová bola v súťaži úspešná a 2.6.2023 získala krásne 2.miesto so svojou prózou v 3.kategórii

              Danke zo srdca blahoželáme a prajeme veľa ďalších dobrých nápadov a úspechov v literárnej tvorbe.

              Mgr. Gabriela Čellárová