• Novinky, aktuality

            • Beseda so spisovateľkou Zlaticou Rusovou

            • V piatok, 9.12.2022 sa v SSOŠ konala veľmi príjemná akcia plná emócií i krásnych príbehov.

              Našu školu navštívila pani Zlatica Rusová, rómska spisovateľka z obce Kameňany. Pani Zlatica píše hlavne rómske rozprávky, ale je i autorkou dvoch slovensko- rómskych románov pre ženy a veľmi cennej knihy príbehov pamätníkov a pozostalých rómskeho holokaustu a Druhej svetovej vojny. Pani Zlatica Rusová debutovala v roku 2011 knihou Rómska Večernica - Romaňi Čercheň. Rómske rozprávky - Romane paramisa vydala knižne v roku 2015. Rómske rozprávky si zapisovala ako mladé dievčatko z rozprávaní od svojho pradeda a pri ohni od starého Gaba z osady. Bol to starý rozprávkar, ktorý rozprával čo napočúval od starých cigánov. Je členkou Rómskeho literárneho klubu. Táto plodná autorka vydáva jednu knihu ročne, preto beseda s ňou bola naozaj pútavá a bolo o čom rozprávať. Autorka darovala škole aj svoje knihy, čo nás naozaj veľmi potešilo. Žiaci sa s pani Zlaticou neradi lúčili, tak jej na záver darovali aspoň pekný vlastnoručne vyrobený darček. Darček pripravili žiaci II.PZ pod vedením pani majsterky Bc. Dany Vrbjarovej.

              Beseda bola organizovaná cez Prepni na Revúcu, SSOŠ v Revúcej a neodmysliteľnú spolupracovníčku pani Zlatice Rusovej Mgr. Zuzanu Topoliovú.

              Akcia sa skutočne vydarila a určite nebola posledná. Ďakujeme.

              Mgr. Gabriela Čellárová

            • Deň otvorených dverí v SSOŠ Revúca

            • 23. 11. 2022

              23. 11. 2022 sme v našej škole privítali žiakov 8. a 9. ročníka zo základných škôl z Revúcej a okolia na Dni otvorených dverí. Ukázali sme im priestory, kde prebieha výučba teórie a aj odborný výcvik. 

              Pre školský rok 2023/2024 ponúkame:

              štvorročný študijný odbor: 

              6442 K obchodný pracovník

              trojročné učebné odbory: 

              6456 H kaderník

              6489 H hostinský, hostinská

              2964 H cukrár

              dvojročný učebný odbor:
              3161 F praktická žena